10.3 C
Alcoi
Dissabte, 13 abril 2024

La relíquia de Sant Jordi desfilarà de nou a Banyeres de Mariolareliquia Sant Jordi Banyeres

Es commemora així l’arribada de la relíquia de Sant Jordi al municipi, l’any 1780.

Els Moros i Cristians tornen a Banyeres de Mariola cada setembre amb les festes a la Relíquia de Sant Jordi.  Es commemora l’arribada a la població de la relíquia (les restes del Sant, dues falanges d’un dit de la mà) portades al poble pel pare Juan Bautista Doménech l’any 1780.

A banda de les desfilades de moros i cristians, també actuarà Dani Miquel i n’hi haurà diferents revetlles al parc municipal.

 

PROGRAMA RELÍQUIA DE SANT JORDI 2022

2 DE SETEMBRE – LA VESPRA

18:30 hDani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics presenten l’espectacle DESFEM. Un projecte teatral i musical que vol conscienciar a menuts i grans de la necessitat d’estimar i cuidar el medi ambient.

Després, DESFILADA INFANTIL.

00:30 – Revetlla amb l’Orquestra Ganma.

3 DE SETEMBRE- DIA DE L’ENTRADA

12:00 Volteig de Campanes

17:30 Entrada de Moros i Cristians Reliquia 2022 – Totes les filaes i bandes de música es reuniran a la Torre de la Font Bona i al carrer del Llavadoret per a iniciar la desfilada que recorrerà els carrers habituals, finalitzant el seu recorregut a la plaça Major, on es presentaran armes a la imatge de Sant Jordi ubicada a la façana de l’església.

24:00 h – Cercavila . Començarà el Bàndol Cristià i continuarà el Bàndol Moro (00.30) . Recorreran la Plaça Major, carrers Major, Felip IV, Nou, Misericòrdia, Sant Miquel, Mestre Serrano, Nou, Sant Francesc, Mare de Déu dels Desemparats, Sant Antoni, Sant Jordi, Ermita, Mestre Martínez i La Malena. A continuació, entraran per bàndols a la Plaça Major i cremaran els fanals.

01:00 Disco mòbil al Parc Municipal Vil·la Rosario.

4 DE SETEMBRE – DIA DE LA RELÍQUIA

7:30 h – Diana, on participaran totes les filaes amb les seues respectives bandes de música.

11:15 h – Concentració dels capitans, bandereres, presidents i la Comissió de Festes a l’Ajuntament per dirigir-se, juntament amb la Corporació Municipal, al temple Parroquial de la Mare de Déu de la Misericòrdia.

11:30 h – Solemne Missa Major i posterior MASCLETÀ.

17:00 h – Desfilada Infantil des de l’avinguda dels Furs i fins a la plaça Major. A les 19:15 h, concentració de capitans, bandereres, presidents, Comissió de Festes i autoritats a l’Ajuntament per anar al Temple Parroquial.

19:30 – Solemne processó de la Relíquia de Sant Jordi.  Salves i focs artificials en el seu honor. Es cantarà l’Himne a Sant Jordi i els Gojos a Sant Jordi.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

4 + fourteen =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.