20.6 C
Alcoi
Dimecres, 22 setembre 2021

Penàguila celebra les Festes Majors de l’11 al 27 d’agost


Detall de l'esdeveniment


Penàguila celebra les Festes Majors de l'11 al 27 d'agost

Penàguila, a l’Alcoià, viu les Festes Patronals de l’11 al 27 d’agost. Aquest màgic municipi es converteix durant quasi tot el mes en escenari d’actes festius com cercaviles, disfresses, Moros i Cristians, discomòbils amb orquestra, visites guiades i molt més!

DEL DIMARTS 11 D’AGOST A DISSABTE 15 D’AGOST
POSEM-LI COLOR AL POBLE. Estem convidats tots els xiquets i grans a que participen en els tallers de pintura i confecció de peons i teles per vestir els balcons que lluiran durat les festes del poble.

DISSABTE 15 D’AGOST:  EL DIA DE LA GIRADA I 1R FIA DE LA HUITÀ: COLLA D’AMICS DEL PRIMER FOC.
20.00h Santa Missa i en acabar tindrà lloc la tradicional GIRADA de la Mare de Déu del Patrocini acompanyada amb un gran revolteigde campanes. Comencen les festes de Penàguila.
22.00h Encesa de la foguera a càrrec de LA COLLA D’AMICS DEL PRIMER FOC.

DIUMENGE 16 D’AGOST 2N DIA DE LA HUITÀ: COLLA EL CABASSET
12.00h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona.
20.00h Un drac arribarà a Penàguila (Jordi Raül Verdú, contacontes). Lloc: El Portalet.
22.00h Globotà i encesa de la foguera a càrrec de LA COLLA EL CABASSET a la plaça de l’Església.

DILLUNS 17 D’AGOST 3R DIA DE LA HUITÀ: COLLA EL TABURET
20.30h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona. Missa canta pel COR I RONDALLA PARROQUIAL DE BENILLOBA.
22.00h Encesa de la foguera a càrrec de La Colla El Taburet.

DIMARTS 18 D’AGOST: 4T DIA DE LA HUITÀ: SOCIETAT MUSICAL CULTURAL DE PENÀGUILA
20.00h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona.
22.00h Encesa de la foguera i revetlla oferida per la Societat Musical Cultural de Penàguila.

DIMECRES 19 D’AGOST: 5É DIA DE LA HUITÀ: FAMILIA BLANES BONET
19.30h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona.
20.30h Concert de la Societat Musical Cultural de Penàguila. Repertori: Una primera part de música festera dedicat a les filaes del poble i una segona part amb peces acompanyades per les veus dels alumnes de l’escola de música de la Societat Musical.
22.00h Encesa de la foguera a càrrec de la Familia Blanes Bonet.

DIJOUS 20 D’AGOST: 6É DIA DE LA HUITÀ: COLLA D’AMICS EL TAULÓ.
20.00h Solemne Octavari en honor a la Patrona.
22.00h Encesa de la foguera a càrrec de La Colla d’amics El Tauló.

DIVENDRES 21 D’AGOST: 7É DIA DE LA HUITÀ: A TAULA PARÀ
07.00h PUJADA A LA CREU DEL CASTELL. Ens concentrarem als Quatre Cantons per fer la tradicional ascensió a la Creu. En tornar, esmorzar per recobrar forces després de tant d’esforç.
20.00h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona.
21.00h PREGÓ DE LES FESTES. Cercavila de la Societat Musical Cultural de Penàguila amb Autoritats i Festers Majors. El recorregut acabarà a la plaça de l’Arbre on es llegirà el Pregó del 2015 a càrrec d’ENRIC VALOR, escriptor i fill de l’escriptor de Castalla amb tants lligams personals i literaris amb el nostre poble. En acabar la Societat Musical interpretarà el pasdoble “PENÀGUILA” compost pel mestre i fill del poble, José Sapena.
22.00h Encesa de la sèptima foguera a càrrec de A Taula Parà.
24.00h Ball de disfresses organitzat per “A Taula Parà” a la plaça de l’arbre amb premis per a xiquets i adults.

DISSABTE 22 D’AGOST: 8É DIA DE LA HUITÀ: CASA GRAN
18.30h TEATRE DE CARRER per a xiquets: “PUFF EL DRAC MÀGIC”. Este original espectacle ambulant arrancarà als Quatre Cantons.
20.00h OFRENA DE FLORS a la Mare de Déu. Concentració de veïns a la plaça de l’Església des d’on arrancarà la cercavila acompanyats per la Societat Musical Cultural. Tots els que ho desitgen podran oferir també aliments no “pereceders” que seran entregats als més necessitats mitjançant Càritas Penàguila.
24.00h NIT DE L’OLLA. Desfilada humorística que començarà a la plaça de l’Església i on participaran les diferents filaes del poble.
00.30h Actuació de la ORQUESTRA PLATINO. A primera hora tindrà lloc una revetlla infantil perquè els més menuts gaudisquen de la música, i al voltant de la 1.30h començarà la festa als més majors.

DIUMENGE 23 D’AGOST; DIA DELS MOROS I CRISTIANS
10.30h CERCAVILA DE LA FILÀ LA MURALLA. Tots convidats a aquest despertar fester on la jove filà vol commemorar al cinquè aniversari de la seua fundació.
12.00h Solemne Octavari en honor a la Nostra Patrona.
18.30h GRAN ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS. Des del partidor de la Font Vella arrancaran les esquadres que transportaran la Real Vila de Penàguila a l’Edat Mitjana. Desfilaran: Filà de Bandolers: “Pinet i sus muchachos”. Filà La Muralla. Filà Al-Azracq. Filà El Barral.
21.30h Solemne TRISAGI EUCARÍSTIC.
24.00h MUSICAL DANCING LAS VEGAS. Comença el show. Un espectacle de llum, música i ball amb una espectacular posada en escena on es farà un recorregut pels millors musicals de la història.

DILLUNS 24 D’AGOST: DIA DE LA MARE DE DÉU DEL PATROCINI
07.00h CANT DE L’AURORA. Interpretat per la gent del poble que vulga participar en l’alba del dia gran de la Festa.
11.30h Cercavila de Festers. La Societat Musical Cultural de Penàguila arreplegarà als Festers Majors per conduir-los fins l’Església.
12.00h  MISSA SOLEMNE. El Grup Cantors d’Alcoi interpretaran la Missa del Mestre Jordà composta per l’ocasió fa més d’un segle. En acabar la Solemne Missa es dispararà la tradicional traca “de la volta al poble”. Acte seguit i abans d’anar a dinar tindrà lloc un Vi d’Honor per a autoritats cíviques i religioses.
18.00h VISITA AL JARDÍ DE SANTS. Des de sempre era el dia assenyalat perquè el poble de Penàguila visitara aquesta joia botànica. Un any més obrirà les seues portes, fidel a la tradició.
21.00h SOLEMNE PROCESSÓ en honor a la Mare de Déu del Patrocini i en acabar es proclamaran els festers per a l’any 2016.
23.30h NIT DE LA NOSTRA MÚSICA. Revetlla infantil a la Plaça de l’Arbre amb animadors, jocs i balls per als més menuts. Actuació estel·lar de TONI DE L’HOSTAL, artista total i “cantautor” natural. Actuació de PELANDRUSKA, grup de folk valencià que ens delectarà amb una fusió de la nostra música amb tocs balcànics.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

4 × 4 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.