18.6 C
Alcoi
Dissabte, 18 maig 2024

Onil celebra les Festes de Moros i Cristians del 22 d’abril a l’1 de maigOnil celebra les Festes de Moros i Cristians del 22 d'abril a l'1 de maig

Onil viu les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Salut del 22 d’abril fins l’1 de maig. Els actes festius s’inicien amb la Nit de les Fogueres, una de les més esperades i estimades per tots els colivencs. Durant més de 10 dies, les tropes mores i cristianes prenen la localitat de l’Alcoià a unes festes que han sigut declarades d’Interès Turístic Provincial.

22 d’ABRIL: “NIT DE LES FOGUERES”

19h: Recepció al grup de dolçaina i tabal colivenc, a la Plaça Major. Seguidament, es realitza un passacarrer per diferents carrers del poble.
22h: Després d’una Mascletà, s’encenen les fogueres arreu del municipi. Tot seguit, la Societat Musical d’Onil realitzarà altra cercavila.

23 d’ABRIL: “DIA DE LA MARE DE DÉU”

11h: Processó de la Mare de Déu de la Salut.
20h: Ofrena de flors a la patrona, la Mare de Déu de la Salut. La desfilada s’inicia al poliesportiu municipal, i participen capitans, festers amb la vestimenta tradicional colivenca, el grup de dolçaines i tabals local, així com el Centre Instructiu Musical d’Onil.

24 d’ABRIL: “PRIMER DIA DE DANSES”

19h: Hi haurà danses populars a la Plaça Major. A aquesta jornada participarà la colla de dolçainers local, la rondalla colivenca, el Grup Folklòric d’Onil i el Grup de Moixent.
0h: Castell de focs artificials a la plaça.

25 d’ABRIL: “SEGON DIA DE DANSES”

19h: Hi haurà danses populars a la Plaça Major. A aquesta jornada participarà la colla de dolçainers local, i les tradicionals “Mucarasses”.

26 d’ABRIL: “TERCER DIA DE DANSES”

19h: Hi haurà danses populars a la Plaça Major. A aquestes jornades participen els xiquets de l’Escola de Dansa, acompanyats per la Rondalla Colivenca i la colla de dolçainers i tabaleters local.

27 d’ABRIL: Darrer dia de danses i “DIA DE L’OLLETA”

19h: Hi haurà una Dansà popular a la Plaça Major. Tot el poble està convidat a ballar.
23h: Desfilada de l’Olleta, des del Poliesportiu fins arribar a la Plaça Major. Tots els festers, agrupats en comparses i esquadres, es disfressen i emprenen un divertit recorregut on l’humor, l’ingeni i les ganes de passar-ho bé anuncien el dia gran de les festes.

28 d’ABRIL: “DIA DE L’ENTRADA”

12h: Moguda de les bandes: El Centre Instructiu Musical d’Onil (CIMO) inaugura musicalment les festes amb la interpretació dels himnes del poble, el nacional i el de les festes a l’Ajuntament. Seguidament, cada banda de música interpretarà un pasdoble per al concurs de bandes.
17.30h: ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS: S’inicia al final de l’Avinguda de la Constitució fins arribar a la Plaça del Carme. L’Ambaixador Cristià obri la desfilada que dóna pas a les comparses pertanyents al bàndol cristià: Cristians, Viscaïns i Estudiants. A continuació, l’Ambaixador Moro anuncia la presència de les tropes mores: Moros, Marrocs i Moros Artistes.

29 d’ABRIL: “PRIMER DIA DE TRONS”

Durant tot el dia tindran lloc guerrilles, l’Ambaixada al Palau del Marqués de Dos Aigües de la localitat, així com les “Ballaes de les banderes”.

30 d’ABRIL: “DIA DEL DESFILE”

12h: “Volta de capitans”, seguida de la “Ballà de les banderes”.
18h: Desfilada: en aquesta ocassió, l’obri el bàndol moro, pel mateix itinerari que el dia de l’Entrada.

1 de MAIG: “ÚLTIM DIA DE FESTES I ACOMIADAMENT DE LA PATRONA”

Durant tot el dia tindran lloc guerrilles, l’Ambaixada al Palau del Marqués de Dos Aigües de la localitat, així com les “Ballaes de les banderes”.
20.30h: Desfilada-processó en direcció a l’Ermita, per tal d’acomiadar a la Patrona del poble. Seguidament, hi haurà un gran castell de focs artificials.

2 de MAIG: “DIA DE LA FORA”

 

 

1 comentari

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

three × two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.