9.7 C
Alcoi
Dimecres, 24 abril 2024

Últimes actuacions a les Nits al Castell de Xàtiva: Depedro, Sandra Monfort i Pep “Botifarra”


El esdeveniment acaba el 30 juliol 2022


Nits al Castell de Xàtiva

Xàtiva celebra aquest any el seu XXIII Festival Internacional de Xàtiva 2022 amb Nits al Castell.

Les Nits al Castell de Xàtiva es realitzen cada any durant els dissabtes de juliol. Enguany hi ha programades 5 actuacions d’artistes com Rafael Álvarez “El Brujo”, Victor Manuel i Dulce Pontes, que ja han cantat; i, Depedro i Sandra Monfort, que ho faran aquest dissabte i Pep Gimeno “Botifarra”, que ens delectarà amb un espectacle únic el pròxim 30 de juliol.

Enguany les Nits al Castell de Xàtiva commemoren el mil·lenari de la publicació de “El collar de la paloma”, un obra en prosa escrita en llengua àrab per Ibn Hazm, l’any 1022 a Xàtiva. Aquesta obra reflexiona sobre l’amor i el pas de comú i constant al llarg dels segles, a més d’un testimoni de la vivència d’aquesta emoció durant Al-Ándalus. “El brujo” homenatjà l’obra durant l’obertura del festival, el proppassat 8 de juliol; tanmateix, “Botifarra” ho tornarà a fer durant la cloenda.

Depedro i Sandra Monfort

“Máquina de piedad”, és l’últim disc del madrileny Depedro, on estan presents sentiments com l’esperança, l’energia i l’emoció. Durant la seua actuació comprovarem si aquesta “màquina de pietat” batega ben fort i ens emociona. De segur que sí.

Sandra Monfort és una artista de Pedreguer, guardonada als Premis Carles Santos recentment. Al seu últim disc, “Niño reptil ángel“, trobem ritmes folklòrics i electrònics, amb una lírica fascinant. Una barreja ben original de sons digitals i analògics, de tradició i modernitat. No t’ho pergues.

Pep Gimeno Botifarra

No calen presentacions. Un dels socarrats més internacionals, i una de les veus més reclamades de la cançó popular i tradicional valenciana. Pep Gimeno “Botifarra” és un autèntic conservador de la memòria oral valenciana , recitador i rescatador de romanços i canços tradicionals. El pròxim 30 de juliol tancarà les Nits al Castell de Xàtiva amb “El collar de la mediterrània”, un concert col·laboratiu amb músics com Ahmed Touzani, Fraskito o Vangelis.

Com el mateix nom indica, totes les actuacions es realitzaran a la fresca del Castell de Xàtiva, a un preu de 20 euros per actuació. Es poden adquirir a aquest enllaç, i compte!, perquè les entrades volen i s’estan esgotant.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

2 × 3 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.