15.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 abril 2024

Torna la trilogia festera a Alcoi del 22 al 24 d’abril de 2022Moros i Cristians Alcoi 2022

Alcoi celebra els Moros i Cristians i commemora el centenari de l’església de Sant Jordi Màrtir.

Per Alcoi i per Sant Jordi, avant l’Entrà!” Tornen els Moros i Cristians d’Alcoi aquest 2022 després de dos anys sense poder escoltar aquest crit de festa. I ho fan durant els dies més emblemàtics i tradicionals: del 22 al 24 d’abril. Per descomptat, el 21 d’abril es farà la vespra (qui no fa la vespra, no fa la festa!) amb el Dia dels Músics, on s’interpretarà i es cantarà l’himne de festes i la tradicional NIT DE L’OLLA.

Els actes centrals seran com de costum. L’Entrada Cristiana començarà el 22 d’abril al matí (on escoltarem el popular crit d’Avant l’Entrà) i l’Entrada Mora a partir de les cinc de la vesprada.

A l’endemà, 23 d’abril, dia del patró Sant Jordi, amb la Processó de la Relíquia i la Diana Vespertina del Cavallet, i la processó de la vesprada. Finalment, el 24  d’abril amb l’Alardo, una cruenta batalla entre els cristians i les tropes d’Al-Azraq, que culminarà amb l’aparició de Sant Jordi als merlets del castell, cap a les nou i mitja de la nit.

A continuació, podeu consultar tota la programació de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi 2022.

 

PROGRAMACIÓ FESTES MOROS I CRISTIANS D’ALCOI 2022

DIJOUS, 21 D’ABRIL

A les 19.00 hores, FESTA DEL PASDOBLE, desfilada de les corporacions musicals que finalitza amb la interpretació de l’Himne de la Festa a la plaça d’Espanya.

En finalitzar, castell de focs artificials. A continuació, Nit de l’Olla i desfilada de filaes.

DIVENDRES, 22 D’ABRIL – DIA DE LES ENTRADES

A les 5.00 hores del matí, Santa Missa dels festers a la Parròquia de Santa Maria.
A les 5.45 hores, toc d’alba, rés de l’Avemaria i DIANA.
A les 10.30 hores, ENTRADA DELS CRISTIANS.
A les 17.00 hores, ENTRADA DELS MOROS.

DISSABTE, 23 D’ABRIL – DIA DE SANT JORDI

A les 8.30 hores, SEGONA DIANA.

A les 11.00 hores, PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI, des del Temple del Patró fins a la Parròquia de Santa Maria. A continuació, cap a les 12.00 hores, SOLEMNE MISSA MAJOR.
L’Orquestra Simfònica Alcoiana, la Coral Polifònica Alcoiana, el Grup Cantores de Alcoy, Agrupación Lírica El Trabajo i el Cor de Veus Blanques d’Alcoi interpretaran la Missa a Sant Jordi, d’Amando Blanquer, finalitzant amb l’Himne a Sant Jordi d’Enrique Juan Merín.
En finalitzar, cap a les 14 hores, a la plaça d’Espanya, GRAN MASCLETÀ.

A les 18.00 hores, DIANA VESPERTINA DEL CAVALLET a càrrec de Realistes i Berberiscos, des de la Font Redona fins a la plaça d’Espanya.

A les 19.30 hores, PROCESSÓ GENERAL, en què s’acompanya a la Relíquia i la imatge eqüestre de Sant Jordi, amb el següent ordre: fidels amb cera, filaes mores, filaes cristianes, filaes de càrrec, Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi amb el xiquet Sant Jordiet, Clergat i Autoritats. Finalitzat l’acte es donarà a besar la Relíquia del Sant.

A les 23.30 hores, RETRETA.

DIUMENGE, 24 D’ABRIL – DIA DE L’ALARDO O BATALLA

A les 8.00 hores, CONTRABAN.
A les 8.45 hores, GUERRILLES fins a les 9.45 hores.
A les 10.00 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA MORA seguida de la batalla d’arcabusseria.
A les 16.30 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA CRISTIANA i nova batalla.
Cap a les 20.00 hores, ACCIÓ DE GRÀCIES. Els Capitans i Alferes d’ambdós bàndols, amb les seues filaes respectives, el Sant Jordiet amb la seua filà, i l’Assemblea General de l’Associació, acompanyaran la imatge de Sant Jordi “El Xicotet”, des de la Parròquia de Santa Maria fins a l’Església del Sant.
A les 21.30 hores, APARICIÓ del Sant Patró sobre els merlets del Castell.

En finalitzar, castell de focs d’artifici.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

18 − twelve =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.