22.3 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

Convoquen una manifestació per aturar el desallotjament de Cals FlaresManifestacio Cals Flares 2023

La manifestació serà aquest dissabte 11 de febrer pels carrers d’Alcoi.

El Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares organitza una manifestació el pròxim 11 de febrer amb motiu del seu imminent desallotjament. La manifestació començarà a les cinc i mitja de la vesprada al Parterre d’Alcoi.

El desallotjament de Cals Flares es produeix a conseqüència de la gestió de la Sareb, el banc dolent propietari actual de l’espai, qui ha ordenat l’ordre per al pròxim dimarts 21 de febrer. També s’han organitzat accions de protesta per aquest dia a les 9 del matí.

Manifestació el dia 11 de febrer pel centre d’Alcoi

Davant la nova ordre de desallotjament, l’assemblea en defensa de Cals Flares, ha convocat una manifestació el dissabte 11 de febrer a les 17:30h al Parterre. Amb ella volen mostrar la seua disconformitat amb l’ordre de desallotjament, així però des de Cals Flares afirmen que no volen que es quede només en això sinó que tenen diversos motius per manifestar-se:

  • Per la creació i manteniment d’espais de gestió comunitària, popular i autogestionada.
  • Front l’augment dels lloguers i l’especulació immobiliària. Enfront de l’avarícia dels bancs i grans tenidors d’habitatges.
  • Per aturar la degradació del centre d’Alcoi i més concretament del barri del Partidor.
  • Per la defensa de Cals Flares, contra el desallotjament.

També es trobaran el dia del desallotjament programat per al dimarts 21 de febrer a les portes del centre del social, al Carrer Forn del Vidre 10, per mostrar la seua disconformitat amb el desallotjament.

Ordre de desallotjament

Aquesta ordre no és la primera que amenaça el centre social. El 2020, La Sareb ja va emetre una ordre de desallotjament, però va ser temporalment retirada gràcies a la mobilització i la pressió popular. El 2021, una comitiva judicial amb representants de Sareb es va presentar a la seu de Cals Flares, però els habitants de la casa i usuàries del centre social van aconseguir que el desallotjament es posposés. La nova ordre arriba després d’haver passat per les corts el novembre passat i és més difícil d’evitar que les anteriors. Tanmateix, s’han presentat algunes al·legacions amb l’ajuda d’un grup d’advocats, algunes de les quals encara esperen una resolució, i esperant que la mobilització popular també siga efectiva.

Manifestacio Cals Flares

Què és la Sareb?

La Sareb, actual propietària de l’espai segons expliquen des de Cals Flares, és una entitat creada per salvar els mobles dels responsables de la crisi immobiliària del 2008, rescatant les seues inversions infructuoses. Aquesta entitat, setmana rere setmana, es dedica a desnonar persones que habiten els edificis de la seua propietat, siga perquè els estan okupant o perquè paguen un lloguer. A més, és una entitat pública que ha generat un deute a l’estat de 35.000 milions d’euros. Molts dels edificis desallotjats per Sareb acaben abandonats. Des de l’Assemblea en Defensa de Cals Flares, afirmen que l’espai actualment té un manteniment constant gràcies a les persones que en fan ús, i es pregunten: «De què serveix que este espai passe a les mans de la Sareb? Realment volem permetre un nou edifici abandonat al centre d’Alcoi, que acabe caient igual que tants altres?»

15 anys de Cals Flares al Partidor

El Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares, al barri del Partidor d’Alcoi, va ser okupat el 2007 després d’uns quants anys d’abandonament total, per donar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris, i també per lluitar contra la degradació del barri.

Durant aquests 15 anys han passat centenars de persones que n’han fet un ús divers i ha generat una comunitat al seu voltant. Mostra d’això va ser el més d’un centenar d’adhesions que van aconseguir el 2020 en contra del desallotjament «Perquè una ciutat, sense espais com Cals Flares, és menys ciutat, menys barri, menys persones.», deien el grup de música Júlia, un dels molts referents artístics, persones i associacions que van eixir en defensa de l’espai.

Actualment, Cals Flares, a banda de les activitats habituals com xarrades, passes de documentals… és habitatge i l’espai d’un taller de serigrafia i un grup de danses. «No pensem abandonar aquest espai sense lluitar, sense alçar la veu, sense reivindicar aquests 15 anys de vida enfront de les runes», deixen clar els membres de l’assemblea en defensa de l’espai.

Manifestacio Cals Flares

El Centre Social Okupat i Autogestionat Cals Flares, situat al barri del Partidor d’Alcoi, va ser ocupat el 2007 després de molts anys d’abandonament total per proporcionar una solució a la manca d’espais socials i comunitaris i lluitar contra la degradació del barri. Durant aquests 15 anys, centenars de persones l’han utilitzat per a diferents activitats i s’ha generat una comunitat al seu voltant. Això es va demostrar amb les més d’un centenar d’adhesions que van aconseguir el 2020 en contra del desallotjament, amb la frase «Perquè una ciutat, sense espais com Cals Flares, és menys ciutat, menys barri, menys persones». Referents artístics, persones i associacions van sortir en defensa de l’espai, com el grup de música Júlia.

Actualment, a més de les activitats habituals com ara xerrades i projeccions de documentals, Cals Flares és habitatge i espai per a un taller de serigrafia i un grup de danses. Els membres de l’Assemblea en Defensa de l’Espai deixen clar que «No pensem abandonar aquest espai sense lluitar, sense alçar la veu, sense reivindicar aquests 15 anys de vida front a les runes».

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.