21.4 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

L’onzena edició del Moniàtic Festival se celebrarà a Alcoi l’últim cap de setmana de setembre

L'onzena edició del Moniàtic Festival se celebrarà a Alcoi l'últim cap de setmana de setembre

El Moniàtic 2019 es celebrarà els dies 26, 27 i 28 de setembre en diferents espais d’Alcoi. Dissabte serà el dia gran amb concerts gratuïts al solar del carrer Sant Rafael (Barri del Partidor).

Enguany, el col·lectiu Moniàtic, ha volgut reivindicar la crisi climàtica i les seues conseqüències: desforestació, especulació del sòl, augment de la contaminació i acceleració del canvi climàtic i de l’escalfament global, pèrdua d’hàbitats naturals i de biodiversitat, així com de comunitats indígenes que poblen aquests espais des de fa centenars d’anys. És per això que enguany el color predominant serà el verd amb lemes com ‘La selva no està en venda’ o la famosa frase ‘Fucking money!’. Segons el col·lectiu Moniàtic és una manera modesta de donar visibilitat a aquestes lluites.

El festival segueix apostant per l’autogestió i per grups de música independents. Des de l’organització es recorda que és un festival gratuït que subsisteix de la recaptació de la barra i que tanmateix tracta d’oferir preus populars i assequibles per a tothom. Es tracta d’un festival que treballa per la promoció i col·laboració amb grups d’àmbit local i comarcal. En aquesta onzena edició es comptarà amb grups locals com Marco Pompero, Batoi, Orka i Maria o d’altres amb forta presència alcoiana com Llum.
Cal destacar també l’actuació de grups com La Trocamba Matanusca, que continua presentant el seu últim treball “A pic i pala“, el grup mallorquí DonaLLop o la banda íntegrament femenina de reggae roots valenciana Amazonians.

NAIXEMENT DEL MONIÀTIC
El festivalet de música Moniàtic naix en 2003 quan el Govern del PP amb Jorge Sedano al capdavant va decidir invertir més de 240.000 euros en el festival de música Mediàtic. Tal com va explicar llavors el portaveu del Moniàtic Vicent Galbis: “No estem en contra del Mediàtic; a nosaltres ens agraden la majoria de grups que actuen en aquest festival, el que no compartim la política discriminatòria de l’Ajuntament, que no dóna suport a col·lectius locals i els nega qualsevol finançament”. Baix aquestes circumstàncies on un festival de música rebia més de 240.000 euros i en canvi col·lectius culturals, musicals i artístics, així com grups de música eren absolutament oblidats pel Govern, va nàixer el Moniàtic com una reivindicació i com una demostració de què l’autogestió, l’oci i la reivindicació cultural són una conjunció possible. I, a més, exitosa.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.