10.4 C
Alcoi
Divendres, 19 abril 2024

L’Olleria celebra les festes de Moros i Cristians del 2 al 5 de setembre

L'Olleria celebra les festes de Moros i Cristians del 2 al 5 de setembre

Les tropes mores i cristianes arriben a l’Olleria del 2 al 5 de setembre. Abans, però, el poble rep tot un seguit d’actes que s’inicien el pròxim divendres 25 d’agost, amb la proclamació de les reines, festeres i festers, ambaixadors i capitans de 2017.

La trilogia festera s’iniciarà oficialment el 2 de setembre, el dia de la Verge de Loreto i l’entrada de Moros i Cristians. Fins al 4 de setembre, l’Olleria acollirà actes de tot tipus, com ara dianes, processons, mascletaes, espectacles musicals o ambaixades. La setmana prèvia a les festes també hi haurà una gran oferta d’oci per a tota la família, on els assistents podran gaudir de concerts, cavalcades o activitats aquàtiques.


A continuació, pots consultar el programa complet d’actes:

Divendres, dia 25 d’agost
PROCLAMACIÓ DE REINES, FESTERES I FESTERS, CAPITANS I AMBAIXADORS 2017
A les 22.30h, des de la plaça de la Vila, s’inicia la desfilada de la comitiva oficial, que es trasllada al recinte del Beat Pare Ferreres, on tindrà lloc la PROCLAMACIÓ OFICIAL de les reines, festeres i festers, capitans i ambaixadors. La Mantenidora i Pregonera serà la senyoreta Maria Mompó Borrás. L’acte estarà amenitzat per l’AEM la Nova de l’Olleria, que interpretarà l’Himne de la Festa i l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Dissabte, dia 26 d’agost
NIT DE SOPAR I CAVALCADA HUMORÍSTICA
A les 22.00h, NIT DEL SOPAR als locals de les filaes. A les 00.00h, CAVALCADA HUMORÍSTICA amb la participació de totes les filaes i les seues bandes de música pel recorregut habitual. En finalitzar l’acte, al parc del Beat Pare Ferreres, espectacle de DISCOMÒBIL amb l’actuació del GRUPO SPAM.

Diumenge, dia 27 d’agost
A les 19.30h, exhibició de “DOMA I MONTA” de CAVALLS al parc de la Riba. A les 21.30h, TEATRE PER A XIQUETS FABULÀRIA, al parc de la Plaça dels Prínceps d’Espanya.

Dilluns, dia 28 d’agost
Des de les 10.30h fins a les 14.00h, i des de les 15.00h fins a les 20.00h, JORNADA DE VIDEOJOCS amb gimcanes, al Casal Jove. A les 19.00h, activitat familiar de
JOCS GEGANTS DEL MÓN a la plaça de la Vila. A les 22.30h, l’humorista REUGENIO i l’actuació del grup JAZZMÀTICS al Teatre-Cine Goya.

Dimarts, dia 29 d’agost
A les 19.00h, activitat familiar de FIRETA DE JOCS DE FUSTA a la plaça de la Vila. A les 22.30h, actuació del grup GENER al Teatre-Cine Goya. A les 00.00 h, ENTRADETES DE FILAES.

Dimecres, dia 30 d’agost
Des de les 17.00h fins a les 21.00h, PARC AQUÀTIC a la piscina municipal. A les 22.30h, espectacle DESCONCIERTO a càrrec de MELOMANS al Teatre-Cine Goya. A les 00.00h, ENTRADETES DE FILAES.

Dijous, dia 31 d’agost
A les 19.00h, FESTA DE L’ESPUMA al poliesportiu municipal. A les 22.00h, al camp de futbol La Solana, NIT DE PAELLES. A les 00.00h, ENTRADETES DE FILAES.

Divendres, dia 1 de setembre
VESPRA DE LA TRILOGIA
A les 12.00h, VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES. A les 0.00h, acte d’HISSADA de la bandera cristiana al castell. A les 20.30h, des de la plaça de la Vila, desfilarà la comitiva fins a la plaça de la Mare de Déu de Loreto, on se celebrarà l’OFRENA DE FLORS A LA PATRONA DE L’OLLERIA. A continuació, TRASLLAT PROCESSONAL de la Mare de Déu a la parròquia per a presidir els actes religiosos que se celebraran en les Festes. A les 00.30h, al mercat municipal, ACTUACIÓ del grup SECOND COMING.

TRILOGIA FESTERA
Dissabte, dia 2 de setembre

A les 12.00h, a l’església parroquial, SOLEMNE MISSA en honor de la Mare de Déu de Loreto, amb l’assistència de les festeres i festers de la Mare de Déu 2016. A les 14.00h, DINAR DE L’ENTRADA als locals de les filaes. A les 17.30h, VII CONCURS EN- TRADA DE BANDES DE MÚSICA des de l’església fins a la confluència de les avingudes Jaume I i de la Diputació. A les 19.00h, des de l’avinguda Jaume I, començarà l’ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS. Espectacular desfilada de l’exèrcit de la Creu; fantàstic desplegament dels seguidors de la Mitja Lluna. A la 01.00h, al carrer d’Ausiàs March, espectacle musical amb la XARANGA DE LA FÚMIGA i espectacle de DJs locals amb AARÓN CAHRAT, ZANS NOMIS i BACK TO BACK.

Diumenge, dia 3 de setembre
A les 06.30h, DESPERTÀ a càrrec de les capitanies. A les 08.00h, DIANA DE GALA que parteix de la plaça de la Vila i finalitza a l’ermita del Santíssim Crist de la Palma. A continuació, tindrà lloc el TRASLLAT PROCESSONAL del Santíssim Crist de la Palma a la parròquia, amb la participació de les filaes i bandes de música. A les 12.00h, a l’església parroquial, SOLEMNE MISSA i sermó en honor del Santíssim Crist de la Palma i Sant Miquel. Una vegada finalitze la missa, les filaes i les seues bandes de música realitzaran una DESFILADA fins al parc del Beat Pare Ferreres per a presenciar la MASCLETÀ a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí. A les 18.00h, ENTRADA INFANTIL pel recorregut de l’Entrada. A les 20.00h, PROCESSÓ A SANT MIQUEL. Hi participen filaes i bandes de música, reines, festeres i festers, capitans i ambaixadors 2017, Junta Central, corporació municipal, amb la SEM Santa Cecília i l’AEM La Nova de l’Olleria. A les 00.00h, al recinte del parc del Beat Pare Ferreres, espectacle musical amb CHAO CHOCHÍN.

Dilluns, dia 4 de setembre
A les 08.30h, SEGONA DIANA, que parteix de la plaça de la Vila i acaba a l’església parroquial. A les 11.00h, SOLEMNE MISSA en honor del Santíssim Ecce-Homo. Al finalitzar la missa, AMBAIXADA MORA, amb la batalla d’arcabussos i conquesta del castell pel bàndol moro. A les 18.00h, AMBAIXADA CRISTIANA, en què els cristians recuperen el castell després de la batalla. A continuació, ACTE COMUNITARI, amb la interpretació de l’Himne de la Festa, que acaba amb el “Visca Sant Miquel” i focs d’artifici. A les 20.30h, PROCESSÓ GENERAL, en què la Mare de Déu de Loreto torna al seu santuari, l’Ecce-Homo, a l’església, i el Santíssim Crist de la Palma, a la seua ermita. Mitja hora després d’acabar la processó, disparada d’un CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI a càrrec de la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria al final del carrer S. Joan XXIII, a la partida de la Solana. A les 00.00h, espectacle musical amb IN VIVO al parc del Pare Ferreres.

Dimarts, dia 5 de setembre
CanicaFest. Festival familiar

A les 12.00h, al teatre Cervantes, CONTES, CANTATS I CONTATS, espectacle musical per a xiquets d’Àlvar Carpi. A les 13.00h, al parc de la Riba, TALLERS EDUCATIUS a càrrec de l’Agrupament Escolta Sant Jordi. Des de les 18.00h fins a les 21.00h, al parc del Beat Pare Ferreres, TALLERS EDUCATIUS a càrrec de l’Agrupament Escolta Sant Jordi; espectacle de circ amb THE TROUPPERS, i espectacle musical amb POP’s CORN.

Del dissabte 9 al diumenge 17 de setembre

Al santuari de la Mare de Déu, SOLEMNE NOVENARI amb la participació de les festeres i festers de la Mare de Déu de Loreto.

Dissabte, dia 30 de setembre
Sant MIQUEL

A les 09.00h, DISPARADA DE SALVES D’ARCABUSSERIAen honor dels difunts festers, a càrrec dels festers de les filaes, al cementeri municipal. A les 11.00h, CERCAVILA a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Stm. Crist de la Palma. A les 11.45h, des de la plaça de la Vila, s’assistirà a la MISSA, en la parròquia, en honor de Sant Miquel i en sufragi dels difunts festers. En finalitzar la MISSA, al castell de festes, ACTE D’HOMENATGE I OFRENA ALS DIFUNTS FESTERS, on es dispararan salves d’arcabusseria per festers uniformats. Des de les 19.00h, ENTRADETA DE FILAES per l’itinerari de l’Entrada i passant pel carrer de Sant Miquel.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

ten + six =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.