16.1 C
Alcoi
Divendres, 24 maig 2024

L’espectacle ‘Xiromita Trad Project’ s’acomiada dissabte dels escenaris al Teatre Echegaray d’Ontinyent

L'espectacle 'Xiromita Trad Project' es presenta a Ontinyent per primera vegada

Xiromita Trad Project s’acomiada dels escenaris a Ontinyent, la ciutat natal del músic Miquel Gironés, creador del projecte. L’espectacle pren forma a través de les músiques populars i tradicionals de la Mediterrània. Gironés, conegut pel gran públic per haver estat el dolçainer d’Obrint Pas, presentarà al Teatre Echegaray un singular viatge per les arrels que pretén agermanar pobles i cultures.

No és casualitat que el darrer escenari de la gira siga el Teatre Echegaray d’Ontinyent, el poble d’origen de Miquel Gironés. L’epicentre de la seua inspiració naix, precisament, al cor de la Vall d’Albaida, entre séquies mil·lenàries i vestigis moriscos. És a Ontinyent on brota part de la seua música i és ací on Xiromita Trad Project tancarà un cicle després d’un any presentant l’espectacle, observant la reacció del públic i adonant-se’n de la potencialitat que atresora un projecte que ha anat creixent a mesura que anava acumulant concerts i experiències.

Xiromita Trad Project és el la posada en escena del projecte final de carrera que el dolçainer Miquel Gironés va realitzar en acabar els seus estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’espectacle, com dèiem, ens proposa un viatge singular per les arrels. Un recorregut musical que naix al cor de la Vall d’Albaida, continuant per les séquies mil·lenàries de l’Horta de València, fins desembocar a la Mediterrània, agermanant pobles i cultures. 

Dalt de l’escenari, algunes de les veus i els músics més rellevants del panorama de la música popular valenciana acompanyen a la inconfusible dolçaina de Gironés, com Miquel Gil i Rafa Arnal, la guitarra flamenca de Toni Porcar, la viola de roda i les cordes mediterrànies d’Abel Garcia, el baix de Gusmà Gil o la percussió de Victor Traves.

A hores d’ara Xiromita Trad Project ha passat per festivals com l’Etnofolk, el Feslloch, la Fira Mediterrània de Manresa i un bon grapat d’auditoris de reconegut prestigi com el Teatre Rialto de València i, per descomptat, per les places del nostre territori, demostrant així que la música tradicional valenciana, i en concret aquest projecte, té el desig d’innovar i mostrar noves potencialitats.

El concert tindrà lloc el pròxim dissabte 21 d’octubre al Teatre Echegaray de la capital de la Vall d’Albaida, a partir de les 19h. Pots adquirir les entrades anticipades a preu de 10€ i 8€ amb descompte a través del portal de Caixa Ontinyent, en la Casa de la Cultura – Palau dels Barons de Santa Bàrbara o en la taquilla fins una hora abans de l’inici de l’actuació.


L'espectacle 'Xiromita Trad Project' s'acomiada dissabte dels escenaris al Teatre Echegaray d'OntinyentDurant els últims anys Miquel Gironés ha viscut a cavall entre Barcelona i València. En la ciutat condal ha estat dirigint la colla de dolçaines de Casa València i impartint classes al Centre Artesà Tradicionarius treballs que ha compaginat amb els seus els estudis superiors de música al prestigiós centre. D’aquesta experiència i aquests viatges naix un projecte construït sobre el fonament de la música valenciana que transita terrenys i estils de cultures i tradicions properes sempre amb la mar Mediterrània com a nexe d’unió. Des del Cant dels Angelets fins a la “Malaguenya de Barxerta”, passant per danses “Bulgares” i sons tradicionals del Nord d’Africa a Xiromita Trad Project ens endinsem a la cartografia sonora d’aquesta ribera de la nostra mediterrània.

 

  • Més informació a Cercavila Cultura de Carrer

 

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

20 + 9 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.