10.3 C
Alcoi
Dissabte, 13 abril 2024

Les Festes d’estiu a Sant Agustí s’inicien a Bocairent el 22 d’agost amb la tradicional cavalcadaLes Festes d'estiu a Sant Agustí s'inicien a Bocairent el 22 d'agost amb la tradicional cavalcada

Els ‘Cabolos’ de Bocairent, acompanyats dels imprescindibles xirimiters i tabaleters, iniciaran les festes amb la tradicional ‘Cavalcada’ el pròxim dijous 22 d’agost.

Les xiquetes i xiquets de Bocairent rebran amb especial il·lusió El Mestre, el Cuiner, el Tort, la Xiqueta, el Negret, el Manyo i l’Avi, els set “cabolos” que compten ja amb més de 50 anys de tradició a la localitat de la Vall d’Albaida. La Cavalcada serà presidida per la Clavariessa Major i la Cort d’Honor i enguany també participarà el Ball del Cavallet del Corpus Christi. A partir del divendres, les danses començaran a la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 23h.

Aquestes festes, que giren al voltant de les danses i la música tradicional, se celebren amb tot un seguit d’actes al llarg de l’estiu, tot i que els dies grans de celebracions comprenen la setmana del 22 al 28 d’agost.

Les dansades de Bocairent són un patrimoni cabdal dins de la música tradicional i formen un dels repertoris més característics i originals que encara hui s’interpreten amb la xirimita. En elles es troben tonades per ballar en rogle, en cadena i tonades que no es ballen. Destaca entre elles la dansada del Tio Pep, cançó popular valenciana coneguda arreu del País Valencià i dels Països Catalans.

 


 

A continuació, pots consultar els diferents actes:

DIJOUS 22 D’AGOST

“Cavalcada”A les 12.00 hores, “DISPARÀ” de coets i actuació de xirimiters i tabaleters, al jardí del Monestir i volteig general de campanes anunciant el començament de la festa.
A les 20.30 hores, des de la Residència, fins la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “CAVALCADA”, amb ELS CABOLOS DE BOCAIRENT, que estaran acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí. Serà presidida per la carrosses de la Clavariessa Major Infantil i de la Clavariessa Major i les seues Corts d’Honor. Finalitzarà amb FOCS ARTIFICIALS.

A les 00.30 hores, a la Plaça de Bous, GRAN NIT DE FESTA, amb L’ORQUESTRA “LA SEDE” i GRAN DISCOMÒBIL.

DIVENDRES 23 D’AGOST: “Danses”

A les 12.00 hores, “DANSETES”, des de la Plaça de l’Ajuntament i pels carrers de costum. A les 18.00 hores, “CUCANYES I CORREDORS”, a la Placeta de Joan de Joanes. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DISSABTE 24 D’AGOST “Danses”

A les 10.00 hores, XII CAMPIONAT DE RASPALL Festes de Sant Agustí”, al carrer Azorín. A les 12.00 tindrà lloc la Final. CAMPIONAT DE PÀDEL “Festes a Sant Agustí”, Club de Tennis Bocairent.A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets.A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DIUMENGE 25 D’AGOST “Danses”

A les 10.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XII CARRERA DE LA DONA”. A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DILLUNS 26 D’AGOST “Danses”

A les 09.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XXII EIXIDA POPULAR AMB BICICLETA”. Hi haurà beguda fresca i adobat per esmorzar a l’Estació davant del Club Ciclista Bocairent. Després hi haurà activitats de bicis, organitzades pel Club Ciclista Bocairent, (cal portar casc). A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DIMARTS 27 D’AGOST “Danses”

A les 12.00 hores, Volteig General de Campanes, amb Disparà de Coets, i actuació del tabalet i la xirimita, al jardí del Monestir.A les 20.00 hores, PRIMERES VESPRES, al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir.A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà l’última nit de “DANSES”.

DIMECRES 28 D’AGOST “Festivitat del Pare Sant Agustí”

A les 7.30 hores, GRAN DIANA. Amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent, amb la participació dels Cabolos i disparà de coets i tronadors, iniciant-se al C/. Mossén Hilari i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament. A les 12.00 hores, SOLEMNE MISSA. A les 18.30 hores, XXVII CONCERT EXTRAORDINARI DEL DIA DE SANT AGUSTÍ “SANT AGUSTÍ MUSICAL”, “Música per a Orgue i Dolçaines” a càrrec de Damián Molina Beneyto (Orgue) i Manel Delgado i Maria José Llobregat (Dolçaines) a l’Església Parroquial l’Assumpció de Nostra Senyora. A les 20.30 hores, SOLEMNE PROCESSÓ eixint de l’Església del Monestir, amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent i encapçalada pels Cabolos i els Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. Finalitzada la processó es dispararà un ramellet de focs d’artifici donant pas a L’OFRENA DE FLORS, el CANT DELS GOJOS, i el BES DE LA RELÍQUIA de Sant Agustí. Després hi haurà un passacarrer i es servirà un vi d’honor als participants. A les 22.30 hores, “3a Nit de Música Jove en valencià” al carrer Pintores Dorotea i Margarida Joanes (zona de l’antiga fàbrica de Rasilan).

DISSABTE 7 DE SETEMBRE “Correfoc”

A les 12 de la nit, gran Final de les Festes amb el XXIV CORREFOC FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila, amenitzat pels Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub i patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent, començant des de la porta principal de l’Església Parroquial i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

four + six =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.