19.7 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

Les Festes d’estiu a Sant Agustí s’inicien a Bocairent el 22 d’agost amb la tradicional cavalcadaLes Festes d'estiu a Sant Agustí s'inicien a Bocairent el 22 d'agost amb la tradicional cavalcada

Els ‘Cabolos’ de Bocairent, acompanyats dels imprescindibles xirimiters i tabaleters, iniciaran les festes amb la tradicional ‘Cavalcada’ el pròxim dijous 22 d’agost.

Les xiquetes i xiquets de Bocairent rebran amb especial il·lusió El Mestre, el Cuiner, el Tort, la Xiqueta, el Negret, el Manyo i l’Avi, els set “cabolos” que compten ja amb més de 50 anys de tradició a la localitat de la Vall d’Albaida. La Cavalcada serà presidida per la Clavariessa Major i la Cort d’Honor i enguany també participarà el Ball del Cavallet del Corpus Christi. A partir del divendres, les danses començaran a la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 23h.

Aquestes festes, que giren al voltant de les danses i la música tradicional, se celebren amb tot un seguit d’actes al llarg de l’estiu, tot i que els dies grans de celebracions comprenen la setmana del 22 al 28 d’agost.

Les dansades de Bocairent són un patrimoni cabdal dins de la música tradicional i formen un dels repertoris més característics i originals que encara hui s’interpreten amb la xirimita. En elles es troben tonades per ballar en rogle, en cadena i tonades que no es ballen. Destaca entre elles la dansada del Tio Pep, cançó popular valenciana coneguda arreu del País Valencià i dels Països Catalans.

 


 

A continuació, pots consultar els diferents actes:

DIJOUS 22 D’AGOST

“Cavalcada”A les 12.00 hores, “DISPARÀ” de coets i actuació de xirimiters i tabaleters, al jardí del Monestir i volteig general de campanes anunciant el començament de la festa.
A les 20.30 hores, des de la Residència, fins la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “CAVALCADA”, amb ELS CABOLOS DE BOCAIRENT, que estaran acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí. Serà presidida per la carrosses de la Clavariessa Major Infantil i de la Clavariessa Major i les seues Corts d’Honor. Finalitzarà amb FOCS ARTIFICIALS.

A les 00.30 hores, a la Plaça de Bous, GRAN NIT DE FESTA, amb L’ORQUESTRA “LA SEDE” i GRAN DISCOMÒBIL.

DIVENDRES 23 D’AGOST: “Danses”

A les 12.00 hores, “DANSETES”, des de la Plaça de l’Ajuntament i pels carrers de costum. A les 18.00 hores, “CUCANYES I CORREDORS”, a la Placeta de Joan de Joanes. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DISSABTE 24 D’AGOST “Danses”

A les 10.00 hores, XII CAMPIONAT DE RASPALL Festes de Sant Agustí”, al carrer Azorín. A les 12.00 tindrà lloc la Final. CAMPIONAT DE PÀDEL “Festes a Sant Agustí”, Club de Tennis Bocairent.A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets.A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DIUMENGE 25 D’AGOST “Danses”

A les 10.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XII CARRERA DE LA DONA”. A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DILLUNS 26 D’AGOST “Danses”

A les 09.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XXII EIXIDA POPULAR AMB BICICLETA”. Hi haurà beguda fresca i adobat per esmorzar a l’Estació davant del Club Ciclista Bocairent. Després hi haurà activitats de bicis, organitzades pel Club Ciclista Bocairent, (cal portar casc). A les 20.15 hores, a la Plaça Julián Herrero “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets. A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”.

DIMARTS 27 D’AGOST “Danses”

A les 12.00 hores, Volteig General de Campanes, amb Disparà de Coets, i actuació del tabalet i la xirimita, al jardí del Monestir.A les 20.00 hores, PRIMERES VESPRES, al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir.A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà l’última nit de “DANSES”.

DIMECRES 28 D’AGOST “Festivitat del Pare Sant Agustí”

A les 7.30 hores, GRAN DIANA. Amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent, amb la participació dels Cabolos i disparà de coets i tronadors, iniciant-se al C/. Mossén Hilari i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament. A les 12.00 hores, SOLEMNE MISSA. A les 18.30 hores, XXVII CONCERT EXTRAORDINARI DEL DIA DE SANT AGUSTÍ “SANT AGUSTÍ MUSICAL”, “Música per a Orgue i Dolçaines” a càrrec de Damián Molina Beneyto (Orgue) i Manel Delgado i Maria José Llobregat (Dolçaines) a l’Església Parroquial l’Assumpció de Nostra Senyora. A les 20.30 hores, SOLEMNE PROCESSÓ eixint de l’Església del Monestir, amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent i encapçalada pels Cabolos i els Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. Finalitzada la processó es dispararà un ramellet de focs d’artifici donant pas a L’OFRENA DE FLORS, el CANT DELS GOJOS, i el BES DE LA RELÍQUIA de Sant Agustí. Després hi haurà un passacarrer i es servirà un vi d’honor als participants. A les 22.30 hores, “3a Nit de Música Jove en valencià” al carrer Pintores Dorotea i Margarida Joanes (zona de l’antiga fàbrica de Rasilan).

DISSABTE 7 DE SETEMBRE “Correfoc”

A les 12 de la nit, gran Final de les Festes amb el XXIV CORREFOC FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila, amenitzat pels Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub i patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent, començant des de la porta principal de l’Església Parroquial i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.