23.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 juliol 2024

Les ‘Danses de Palàcio’ tornen als carrers de Muro el pròxim 18 de junyDanses Palàcio Muro 2022

Les danses de Palàcio se celebren la setmana posterior al Corpus.

Les tradicionals Danses al Carrer i la Plaça del Palau (Danses de Palàcio) tornen a celebrar-se de forma normal a Muro el pròxim 18 de juny.

L’origen d’aquesta festivitat és ben curiós. Els murers i mureres havien de pagar els tributs al Comte de Cocentaina (ni més ni menys que un terç de la collita! ) i aprofitant que s’aplegaven a la plaça del Palau, celebraven saraus i dansades que, de vegades, s’allargaven durant tota la setmana.

Les dansades començaran a celebrar-se a partir del 14 de juny, per diferents carrers de Muro, amb la implicació de totes les veïnes i veïns.

Les Danses de Palàcio de Muro arrancaran el dissabte 18 de juny, quan comence a caure el sol. El cap de dansa inicia “La treta” des del taulellet del Santíssim (l’hort de Sandingo), fent els quadres de ball i formant una cadena. En arribar a la Plaça, sonaran fandangos, jotes i follies tradicionals que s’allargaran mentre hi haja ganes de festa. I enguany n’hi ha moltes!

Darrerament, s’ha incorporat a les Danses de Palàcio el “Bolero de Palàcio”, que es canta en acabar els balls i fou arranjat per José Rafael Pascual Vilaplana, amb lletra del poeta Joan Jordà i Sanchis, ambdós murers ben coneguts.

 

 

 

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.