15.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 abril 2024

Les Danses de Palàcio de Muro es ballen del 6 al 10 de junyDanses Palàcio Muro 2023

Les dansetes als carrers i pedanies de Muro encetaran la celebració aquest dimarts.

Muro torna a celebrar les tradicionals Danses de Palàcio. Una festa que se celebra pel Corpus i s’allarga durant tota la setmana en diferents indrets del municipi.

Les Danses de Palàcio és una festivitat que ve de molt antic, quan els murers anaven al Palau de la Senyoria per pagar els tributs al Comte de Cocentaina durant la temporada de trilla del blat. Aprofitant aquesta situació, s’organitzaven festes i celebracions que sovint duraven una setmana sencera. Aquesta tradició pot haver estat l’origen de les festes de dansa actuals.

Abans de la Festa de Palàcio, que serà el pròxim dissabte 10 de juny, els balladors practiquen cada dia en un carrer diferent del poble o a les pedanies de Muro (amb roba normal de carrer), convidats pels veïns. És una setmana en què tot el poble participa en una festa popular i espontània. Si voleu aprendre a ballar, és una bona oportunitat per començar!

Les Danses de Palàcio 2023 culminaran dissabte a la posta de sol, quan el cap de dansa inicia “la treta” des del Santíssim, formant patrons de ball i una cadena de dansaires. A la Plaça, els balladors interpreten jotes, fandangos i altres danses tradicionals, i la festa continua fins ben entrada la nit.

En els últims anys, s’han afegit nous elements a la festa, com el Bolero de Palàcio, que es canta després dels balls i que ha estat adaptat pel mestre José Rafael Pascual Vilaplana amb lletres del poeta local Joan Jordà i Sanchis.

El cartell de les Danses de Palàcio 2023 ha estat realitat per un alumne de tercer de primària del CEIP Montcabrer de Muro.

PROGRAMACIÓ DANSES DE PALÀCIO DE MURO 2023

Dansetes als carrers i pedania

Dimarts 6 de juny

20:00 h – Dansetes al carrer de Sants ( des de l’encreuament del Carrer Sant Josep fins a la Placeta Molina).

Dimecres 7 de juny

20:00 h – Dansetes a Turballos

Dijous 8 de juny

20:00 h – Dansetes al carrer Papa Juan XXIII

Divendres 9 de juny

20:00 h – Dansetes a la Plaça Palàcio.

Festa de Palàcio – Dissabte 10 de juny

19:30 h – Cercavila des de la seu de La Xafigà i Baladre (antiga estació).

20:30 h – Dansà tradicional de Muro.

22:00 h – Sopar de faixeta.

23:00 – Rondalla Baladre. A la Plaça Palàcio.

 

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

fourteen + 2 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.