La Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida compta amb 33 representacions de 15 companyies diferents en 19 municipis de la comarca.
La Mostra Internacional de Titelles a la Vall d’Albaida (MIT) donarà inici aquest dijous amb 6 espectacles infantils i 2 tallers, un d’ells dirigit a l’alumnat de Magisteri del Campus d’Ontinyent. L’obra “Arturo i Clementina” de la companyia andalusa Titiritrán serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a la MIT a les 9:15 hores a l’Auditori Paco Salvador de Benigànim. Aquest espectacle mostrarà la història i relació de dues tortugues enamorades i amb criteris i formes de veure la vida molt diferents.
Durant la MIT, 15 companyies procedents del País Basc, Aragó, Madrid, València, França o Noruega, entre altres, realitzaran fins a 33 representacions, tant per a públic infantil com per a adult, a 19 municipis de la comarca: Benigànim, Atzeneta d’Albaida, Montaverner, Aielo de Malferit, Salem, l’Olleria, Ontinyent, Otos, Montitxelvo, El Palomar, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Albaida, Alfarrasí, Agullent, El Ràfol de Salem, Bocairent, La Pobla del Duc i Quatretonda.
Aquesta vesprada continuaran els actes a Benigànim amb el conegut conte “Siete Cabritillos” de la companyia Los Claveles, a les 15:30 hores també a l’auditori. La mostra continuarà amb “Els Primers Burrets” de Xarop Teatre que estaran al Centre Sociocultural d’Atzeneta d’Albaida a les 11:00 hores i que després viatjaran fins a Salem per a estar a les 15:30 hores a l’auditori municipal. En aquesta ocasió, el públic coneixerà a Dorian, un ruc que viu la vida amb curiositat i innocència, i a Pep, un lleó caçat mentre dormia i ficat en una gàbia de circ.
Montaverner també acollirà un espectacle en aquest primer dia de la MIT. A les 12:00 hores a l’auditori de la localitat arribarà “Jon Braun” de la companyia Anita Maravillas. “Historia de un calcetín” de La Canica hi estarà a l’auditori d’Aielo de Malferit a les 15:30 hores.
A més, es duran a terme dos tallers. El primer d’ells serà una sessió pràctica de manipulació d’objectes quotidians dirigida a l’alumnat de Magisteri del Campus d’Ontinyent. Aquest taller que s’impartirà al mateix campus es farà baix les directrius de Cristián Weidmann de la companyia Matracataca. Per a finalitzar, l’Olleria acollirà, de la mà d’Alberto Celdrán de la companyia La Fàbrica de Paraules, el taller “L’ànima de les coses”. En aquesta ocasió el taller estarà dirigit a xiquets i xiquetes de 6 a 10 anys. Serà a les 17:00 hores a la Biblioteca Municipal.