20.1 C
Alcoi
Dilluns, 2 octubre 2023

La Dansa de Castalla, declarada Bé Immaterial de Rellevància Local, envaeix els carrers del pobleLa Dansa de Castalla, declarada Bé Immaterial de Rellevància Local, envaeix els carrers del poble

Castalla programa un cap de setmana dedicat al ball de les danses populars i autòctones de la zona. Enguany, la cita resulta més especial, si cap, degut a la seua recent declaració com a Bé Immaterial de Rellevància Local. A més a més, s’ha convocat el tercer concurs de fotografia amb l’objectiu d’immortalitzar els millors moments de cada jornada festiva.

Les danses de Castalla començaran el divendres 22 de setembre amb l’arreplegada dels reis de la dansa, i la posterior cercavila cap a la plaça de l’ajuntament. Durant la dansà, que tindrà lloc a les 20.30h de la vesprada, també hi participaran les tradicionals carasses. Les carasses són grups de persones disfressades amb tot tipus de peces de roba, amb la cara coberta amb una tela, màscara o careta. Durant el ball, es dediquen a increpar i molestar de forma burlesca a les veïnes i els veïns de la població, i també als ballarins “oficials”.

La programació serà idèntica durant les dues pròximes jornades, tan sols divergiran els horaris. Dissabte, l’arreplegada dels reis i la cercavila serà a les 19.30h, i la dansà amb carasses a partir de les 20.30h. Diumenge, l’arreplegada tindrà lloc a les 19h, i la dansà amb rascat a les 20h.

Les danses de Castalla compten amb la inestimable col·laboració de la colla de dolçainers i tabaleters local “El Sogall”, l’Agrupació Fotogràfica de Castalla i l’Ajuntament Municipal. A més, s’ha convocat la tercera edició del concurs de fotografia “La Dansa de Castalla”, amb l’objectiu d’immortalitzar els millors moments de cada jornada festiva.

La Dansa de Castalla, declarada Bé Immaterial de Rellevància Local, envaeix els carrers del poble

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.