15.6 C
Alcoi
Dimarts, 21 setembre 2021

La 673a Fira de Tots Sants desbordarà els carrers de Cocentaina pel pont de novembre

La popular Fira de Tots Sants, declarada com a Festa d’Interés Turístic Nacional, arriba a Cocentaina de l’1 al 3 de novembre. La capital del Comtat rebrà milers de visitants per tal de gaudir amb l’ambientació, la tradició i les activitats que conformen aquesta cita tan multitudinària, on s’han programat tot un seguit activitats lúdiques i culturals.

A continuació us oferim les diferents programacions per als dies de fira. Podeu consultar la programació oficial, així com els actes inclosos a la programació medieval, el Porrat Valencià i el Soc àrab, on cal destacar, entre d’altres, la participació de tot un seguit de grups, companyes i espectacles del panorama valencià i nacional. Entre altres, cal destacar les actuacions del cantautor Andreu Valor, que presentarà el seu últim treball “Poemitza’t”, de l’humorista Xavi Castillo i la companyia Pot de Plom, amb les Historietes Medievals, la Colla de Dolçaines Mal Passet, que oferirà l’espectacle “Dolça Fira” i, per descomptat, l’actuació del cantaor Pep Gimeno Botifarra.

Spot Fira de Tots Sants 2019 (extended)

? L'espot publicitari de la Fira de Tots Sants presenta una història d'emoció i nostàlgia en què els records i objectes del passat junt amb la màgia del present fan que no et pugues perdre aquesta edició. ?Arribat el dia 1, tot és una explosió de color i festa a #Cocentaina #FTS2019✅Aquest treball ha sigut realitzat per l'empresa Visual Crea. Enhorabona!*****? El spot publicitario de la Fira de Tots Sants presenta una historia de emoción y nostalgia en la que los recuerdos y objetos del pasado junto con la la magia del presente hacen que no te puedas perder esta edición. ?Cuando llega el día 1, todo es una explosión de color y fiesta en #Cocentaina #FTS2019✅Este trabajo ha sido realizado por la empresa Visual Crea. Enhorabuena!

Publicada por Fira Tots Sants Cocentaina en Sábado, 5 de octubre de 2019

 

PROGRAMACIÓ OFICIAL

1 DE NOVEMBRE DIA TOTS SANTS

  • 09:00h – ESMORZAR TRADICIONAL DE FIRA. Amb la col·laboració de l’Associació de Mestresses de Casa de Cocentaina i l’actuació amb balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses de Cocentaina, es servirà el tradicional esmorzar popular amb pa, embotit, aigua-sal i begudes típiques de Cocentaina. Un ambient únic per a rememorar els inicis de la Fira de Tots Sants al Pla de la Font.

  Ubicació: Pla de la Font

  • 10:00h – INAUGURACIÓ OFICIAL. Després de la recepció oficial de les autoritats assistents a l’Ajuntament de Cocentaina, es procedirà a inaugurar oficialment la 673 edició a la Plaça del Pla, amb la lectura del privilegi reial per part del pregoner, el contestà Miguel Soler Margarit; al mateix temps, la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet interpretarà l’himne oficial DOLÇA FIRA.

  Ubicació: Plaça del Pla

  • 12:00h – XV TROFEU DE RASPALL FIRA TOTS SANTS 2019. TROFEU FTS 2019 Xavier (Cocentaina) i Guillem (Castelló de la Ribera) VS Ricard (Castelló de la Ribera) i David (Cocentaina).

  Ubicació: Carrer Cervantes, “Carrer de Fora”

  • 17:00h – EXHIBICIÓ DE MUNTADA I DOMA. Exhibició de muntada i doma a càrrec de “Siete cuadras” dirigides per Nico Cascant i el contestà “Victor Burra”.

  Ubicació: Fira Cavallar (Av. Xàtiva/Pla de la Font)

2 DE NOVEMBRE DIA DE LES ÀNIMES

Enguany, el dia de festa local estarà ple d’actuacions contínues als diferents punts del Mercat Medieval, Soc Àrab i Porrat Valencià. A més de comptar també amb les variades actuacions musicals de ball, màgia i humor del Concurs “SOL A SOL” a la Plaça de Mossèn Raduan.

  • 12:00h – TIR I ARROSSEGAMENT. Exhibició de tir i arrossegament de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cocentaina i la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.

  Ubicació: Fira Cavallar (Av. Xàtiva/Pla de la Font)

  • 17:00h – EXHIBICIÓ DE MUNTADA I DOMA. La família contestana “Rovira” amb la col·laboració de l’Escola d’Equitació “La Plana” de Muro d’Alcoi, “La Canaleta”, “Hípica Finca Els Barranquets” i “Hípica José Fajardo El Manchego” ens faran gaudir d’una magnífica mostra amb diversos espectacles eqüestres.

  Ubicació: Fira Cavallar (Av. Xàtiva/Pla de la Font)

 

DIUMENGE 3 DE NOVEMBRE

  • 10:00h – L’ALMÀSSERA DE COCENTAINA. En la pròpia almàssera de la Cooperativa, situada al carrer de Muro del Polígon Industrial de L’Alcúdia, es realitzaran diverses visites guiades a les instal·lacions de la Cooperativa. La visita inclou un tast dels nostres olis.

     Ubicació:  Cooperativa Agrícola Catòlica Coop. V. (País Valencià, 60)

Hora: Eixides 09:45h, 10:45h, 11:45h (microbús gratuït)

  • 12:00h – EXHIBICIÓ DE MUNTADA I DOMA. L’Escola d’Equitació Peluca, un any més, farà mostra d’una varietat d’espectacles de gran tècnica i qualitat.

     Ubicació: Fira Cavallar (Av. Xàtiva/Pla de la Font)

  • 12:00h – VIII PARTIDA DE RASPALL TRADICIONAL. Es recrea una partida tradicional amb la indumentària dels nostres avantpassats.

     Ubicació: Carrer de Cervantes, “Carrer de Fora”

  • 21:00h – CLOENDA DE LA 673 EDICIÓ “COCENTAINA UN POBLE, UNA HISTÒRIA, UNA FESTA”. Producció audiovisual, amb realitat virtual i projeccions en tres dimensions, que conta la història de Cocentaina. Espectacle audiovisual de gran format coproduït per AMB PRODUCCIONES i la FAM CIA TEATRE.

Amb aquest espectacle de cloenda es tancarà la 673 edició de la Fira de Cocentaina

     Ubicació: “PALAU A ESCENA” (Plaça del Pla)


PROGRAMACIÓ MERCAT MEDIEVAL, SOC ÀRAB I PORRAT VALENCIÀ 2019

 

DIVENDRES 1 DE NOVEMBRE

PALAU A ESCENA
11.00 Los pícaros. Algunes de les escenes més emblemàtiques de dos picardiosos universals.
11.30 Música medieval des d’Itàlia.
12.00 Desmodium. Des de França arriben aquests éssers fantàstics que ens encisaran amb els seus sons, peripècies i acrobàcies.
12.30 Jacaranda. Cobles i romanços carregades de saviesa popular.
13.00 Música medieval des d’Itàlia.
17.00 Los Comediantes. Dos divertits joglars.
17.30 Música medieval des d’Itàlia.
18.00 The Moonlight Cabaret des de terres franceses.
19.00 Música medieval des d’Itàlia.
19.30 Kete&Kemas. Dos descendents d’una llarga estirp de faquirs ens mostraran l’art mil·lenari dels seus avantpassats.
20.00 Desmodium. Des de França arriben aquests éssers fantàstics que ens encisaran amb els seus sons, peripècies i acrobàcies.
21.00 Wiccan amb el Ballet Alicia Montava. Maldat, temor, por, foscor, això és el que ens vea la ment quan escoltem bruixeria. Aquest espectacle ens portarà al més profund de la nostra ànima, perquè la bruixeria també pot ser pura, neta i bella.
22.00 La Nit de les Criatures. Foc, dansa, pirotècnia i elements de gran format s’uneixen per a crear un espectacle de gran vistositat

PETIT PALAU
10.30 Espectacle de màgia i humor
11.00 Espectacle infantil de titelles
12.00 El tresor de Benimassot. Paco, Anselmo i Lourdes acudeixen al Palau de Cocentaina a realitzar una divertida animació lectora sobre bandolers barrejada amb música en directe.
13.00 La Gatomaquia. Una divertida versió de titelles per als més menuts basada en l’obra de Lope de Vega, amb una escenografia cuidada i treballada.
13.30 Espectacle infantil de titelles
17.00 Los Trasgos. Donyets bordets i bromistes, però en el nostre cas, dimoniets curiosos i amants de les històries, els contes i la imaginació.
17.30 L’equilibri és al carrer. Espectacle de circ.
18.00 El viaje a ninguna parte. Espectacle d’humor infantil.
18.30 Los cuentos de siempre. Conta contes per als més menuts.
19.00 Espectacle infantil de titelles. 19.30 El bufón Calabacín. Espectacle de circ.
20.00 El drac Anselmo. Un gran drac apareix pels voltants del Palau acompanyat dels seus amics els músics.
20.30 Fortunata, Jordi y el dragón. Basada en l’antiga llegenda de Jordi i el Drac, es representa una obra de titelles auto il·luminades en teatre negre.

QUSTANTANIYA
10.00 Música i dansa àrab
11.00 Espectacle de dansa sufí
11.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
12.00 Essències del Marroc. Espectacle que ens envolta amb sons i moviments de la cultura marroquina.
13.00 Dansa tradicional egípcia.
13.30 Espectacle de circ arribat de Tànger.
17.00 Espectacle de dansa sufí
17.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
18.00 Música i dansa àrab
19.00 Dansa tradicional egípcia
19.30 Espectacle de circ arribat de Tànger.
20.00 Música i dansa àrab
20.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
21.00 El girador de llum. El mevlevi sorprén amb els girs sobre si mateix amb una cridanera falda il·luminada.
22.00 Música i dansa àrab

PORRAT VALENCIÀ
10.00 Dolçaina i tabalet
11.00 Balls i música valenciana
11.30 Cants de batre
12.00 Pep Gimeno Botifarra. Botifarra Duo. Acompanyat només per una guitarra, Botifarra interpreta el seu repertori habitual, format per jotes, fandangos, cants de batre, masurques, havaneres, malaguenyes, granadines, romanços, i alguns temes més que només interpreta en aquest format de duo.
13.00 Música valenciana
17.00 Sons de la terreta
17.30 Espectacle de titelles
18.00 Dolçaina i tabalet *19.00 La visita de la Tia Soruga. Una curiosa família que espera impacient una visita: la visita de la Tia Soruga. Una visita que, com sempre, portarà una infinitat d’entretingudes històries, contes, imaginació i màgia.
20.00 Música valenciana

 

DISSABTE 2 DE NOVEMBRE

PALAU A ESCENA
10.00 Bufons i saltimbanquis. Espectacle de circ i acrobàcies aèries.
10.30 La farándula. La vida d’abans, els costums, les lletres… Un passeig pels textos més emblemàtics de la literatura universal.
11.00 The Moonlight Cabaret des de terres franceses
11.30 Música medieval des d’Itàlia.
12.00 Dolça Fira de Mal Passet
13.00 Historias de duendes. Uns singulars follets ens contaran algunes curioses llegendes.
13.30 Música medieval des d’Itàlia.
14.00 Los Comediantes. Dos divertits joglars.
17.00 Música medieval des d’Itàlia.
17.30 Embruixadors del cel. Espectacle de malabars i aeris.
18.00 Dolça Fira de Mal Passet
19.00 Desmodium. Des de França arriben aquests éssers fantàstics que ens encisaran amb els seus sons, peripècies i acrobàcies.
19.30 Jacaranda. Cobles i romanços carregades de saviesa popular.
20.00 Wiccan amb el Ballet Alicia Montava. Maldat, temor, por, foscor, això és el que ens vea la ment quan escoltem bruixeria. Aquest espectacle ens portarà al més profund de la nostra ànima, perquè la bruixeria també pot ser pura, neta i bella.
20.30 Los pícaros. Algunes de les escenes més emblemàtiques de dos picardiosos universals.
21.00 Poemitza’t d’Andreu Valor. Concert acústic. Cançons basades en poemes d ́autors diversos clàssics i contemporanis.
22.00 Músics Diabolos. Des d’Itàlia, i en primícia a Espanya, arriba a Cocentaina aquest espectacle de la companyia Rota Temporis. Músics Diabolos és una representació musical canyera i potent amb una estètica especial.

PETIT PALAU
10.00 Espectacle de màgia i humor
10.30 L’equilibri és al carrer. Espectacle de circ.
11.00 Espectacle infantil de titelles. 11.30 Los cuentos de siempre. Conta contes per als més menuts
12.00 El tresor de Benimassot. Paco, Anselmo i Lourdes acudeixen al Palau de Cocentaina a realitzar una divertida animació lectora sobre bandolers barrejada amb música en directe.
13.00 Els contes del Sambori. De contes, llegendes i altres coses que el Gran Jordiet porta a la maleta: la llegenda de Sant Jordi contada amb coses que tenia per casa.
13.30 Espectacle infantil de titelles.
17.00 La Gatomaquia. Una divertida versió de titelles per als més menuts basada en l’obra de Lope de Vega, amb una escenografia cuidada i treballada.
18.00 Els contes del Sambori. De contes, llegendes i altres coses que el Gran Jordiet porta a la maleta: la llegenda de Sant Jordi contada amb coses que tenia per casa. 18.30 L’equilibri és al carrer. Espectacle de circ.
19.00 Espectacle infantil de titelles. 19.30 Els bufons. Malabars i contorsions.
20.00 El drac Anselmo. Un gran drac apareix pels voltants del Palau acompanyat dels seus amics els músics.
20.30 Fortunata, Jordi y el dragón. Basada en l’antiga llegenda de Jordi i el Drac, es representa una obra de titelles auto il·luminats en teatre negre.

QUSTANTANIYA
10.00 Música i dansa àrab
11.00 Espectacle de dansa sufí
12.00 Essències del Marroc. Espectacle que ens envolta amb sons i moviments de la cultura marroquina.
13.00 Dansa tradicional egípcia
13.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
17.00 Espectacle de dansa sufí
17.30 Els beduïns. Espectacle de circ
18.00 Música i dansa àrab
19.00 Dansa tradicional egípcia
19.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
20.00 Música i dansa àrab
20.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
21.00 El girador de llum . El mevlevi sorprén amb els girs sobre si mateix amb una cridanera falda il·luminada.
21.30 El foc del desert. Malabars i acrobàcies
22.00 Música i dansa àrab

PORRAT VALENCIÀ
10.00 Dolçaina i tabalet
11.00 Balls i música valenciana
11.30 Cants de batre
12.00 A casa del Dimoni. Un espectacle alegre i dinàmic, al ritme de “A casa del Dimoni” o el famós “Tio Pep de Muro” els personatges interactuaran amb adults i xiquets convidant-los a participar per a crear un ambient integrat i participatiu on els espectadors se senten en tot moment part de la festa.
13.00 Balls de palau i balls de bancal
13.30 Música valenciana
17.00 Sons de la terreta
17.30 Espectacle de titelles 18.00 Dolçaina i tabalet
19.00 L’hort de Tonet. Toni i Pepa i els seus fills Pepeta i Tonet han de deixar molt bonica la barraca, estan molt contents, perquè la Tia Saruga ve a visitar-los per la Fira de Tots Sants, i sempre porta alguna sorpresa.
20.00 Actuació de la Muixeranga. Conjunt de danses i castells originàries de la Comunitat Valenciana.

 

DIUMENGE 3 DE NOVEMBRE

PALAU A ESCENA
10.00 Històries i romanços
10.30 Bufons i saltimbanquis. Espectacle de circ i acrobàcies aèries.
11.00 The Moonlight Cabaret des de terres franceses
12.00 Músics Diabolos. Des d’Itàlia, i en primícia a Espanya, arriba a Cocentaina aquest espectacle de la companyia Rota Temporis. Músics Diabolos és una representació musical canyera i potent amb una estètica especial.
13.00 El ciego y su lazarillo
13.30 Música medieval des d’Itàlia.
17.00 Música medieval des d’Itàlia.
17.30 Embruixadors del cel. Espectacle de malabars i aeris.
18.00 Desmodium. Des de França arriben aquests éssers fantàstics que ens encisaran amb els seus sons, peripècies i acrobàcies.
18.30 Música medieval des d’Itàlia.
19.00 Lázaro y las uvas.
19.30 The Moonlight Cabaret des de terres franceses
20.00 Wiccan amb el Ballet Alicia Montava. Maldat, temor, por, foscor, això és el que ens vea la ment quan escoltem bruixeria. Aquest espectacle ens portarà al més profund de la nostra ànima, perquè la bruixeria també pot ser pura, neta i bella.
21.00 CLAUSURA. COCENTAINA, UN POBLE, UNA HISTÒRIA, UNA FESTA! És un espectacle creat i produït especialment per a l’ocasió. Tanca els ulls. Imagina, la teua plaça il·luminada i resplendent, a punt per sorprendre’t: un gran espectacle està a punt de començar.

PETIT PALAU
11.00 Espectacle infantil de titelles
11.30 L’equilibri és al carrer. Espectacle de circ.
12.00 Historietes medievals de Xavi Castillo amb Pot de Plom. Xavi Castillo i Panchi Vivó,amb l’ajuda de la música del trobador Motxo es convertiran en uns joglars que aproparan els contes a menuts i majors: fantasies de capa i espasa, cavallers, armadures, bufons, castells, dracs, bruixes, batalles, dimonis, ogres i donyets, etc.
13.00 Espectacle infantil de titelles
13.30 Los cuentos de siempre. Conta contes per als més menuts
17.00 Espectacle infantil de titelles
17.30 Històries cantades i contades 18.00 Espectacle infantil de titelles
18.30 L’equilibri és al carrer. Espectacle de circ.
19.00 Espectacle infantil de titelles
19.30 Els bufons. Malabars i contorsions.
20.00 El drac Anselmo. Un gran drac apareix pels voltants del Palau acompanyat dels seus amics els músics.
20.30 Los cuentos de siempre . Conta contes per als més menuts

QUSTANTANIYA
10.00 Música i dansa àrab
11.00 Espectacle de dansa sufí
12.00 Essències del Marroc. Espectacle que ens envolta amb sons i moviments de la cultura marroquina.
13.00 Dansa tradicional egípcia
13.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
14.00 Música i dansa àrab
17.00 Acrobàcies i equilibris d’Orient.
17.30 Espectacle de dansa sufí
18.00 Música i dansa àrab
19.00 Dansa tradicional egípcia
19.30 Música i dansa àrab
20.00 El girador de llum . El mevlevi sorprén amb els girs sobre si mateix amb una cridanera falda il·luminada.
20.30 Acrobàcies i equilibris d’Orient.

PORRAT VALÈNCIA
10.00 Dolçaina i tabalet
11.00 Balls i música valenciana
11.30 Cants de batre
12.00 Santa Bàrbara Beneïda. Representació del ritual de “Tallar els Núvols” o “Parar la Tronada” d’acord amb una tradició oral documentada als pobles de l’Orxa i la Vall de Gallinera.
13.00 Balls de palau i balls de bancal
13.30 Música valenciana
17.00 Sons de la terreta
18.00 Dolçaina i tabalet
19.00 Música valenciana
20.00 El Barquet de Nelet. Nelet té una petita barca i cada dia ix a pescar, mentre pesca amb el seu redolí, es troba amb molts dels seus amics.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

sixteen − eleven =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.