19.3 C
Alcoi
Dijous, 22 febrer 2024

II Jornades de Cultura Tradicional i Popular sobre la Festa de Sant Antoni Abat a Biar

II Jornades de Cultura Tradicional i Popular sobre la Festa de Sant Antoni Abat a Biar

II Jornades de Cultura Tradicional i Popular sobre la Festa de Sant Antoni Abat a Biar

La Comissió Sant Antoni de Biar organitza la segona edició de les jornades de Cultura Tradicional i Popular per als pròxims 9, 10 i 17 de gener, amb motiu de les properes i tradicionals Festes en Honor a Sant Antoni Abat.

El divendres 9, des de les 18h de la vesprada fins les 22h, es parlarà sobre “El Ball de Torrent i les festivitats de canvi de l’ordre establert”; “La festa de Sant Antoni a Biar”; també s’inaugurarà l’exposició de la Comissió de Sant Antoni, amb una visita; finalment, un Vi d’honor per a tots els assistents.

Dissabte 10, els actes es reparteixen entre matí i vesprada, de 10h a 14h i de 16h a 21.30h. La primera activitat serà un Taller de Recerca de la Cultura Valenciana, seguidament, s’exposarà “La festa de Sant Antoni a Énguera i la Canal”. De vesprada, començarem amb “Sant Antoni: foc, transgressió i festa”, per continuar amb “La importància de la pólvora en la Festa de Sant Antoni”. A les 20:30, i per finalitzar amb la jornada, tindrà lloc un Concert a càrrec de l’Associació de dolçaines de Sant Antoni.

A la setmana següent, el dissabte 17, a les 9h del matí tindrà lloc una conferència sobre la “Literatura popular al voltant de Sant Antoni”, per continuar amb la lectura de “Rondalles popular de la Vall de Biar”. De 10 a 12h, els més petits gaudiran amb un Taller infantil. De 12.15h a 13.30 del migdia, es parlarà sobre “La música de dolçaina en la festa de Sant Antoni”. De vesprada, de 16.30 a 18h es mostrarà “El calendari festiu”. De 18h a 20h, les jornades tractaran “Sobre els Reis efímers”.

Tots els actes se celebraran a la Casa de Cultura de Biar, i es troben dins d’un curs impartit i dirigit per Gabriel Sansano i Joan Lluís Escoda com a secretari, ambdós professionals provenen de la Universitat d’Alacant.

7

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.