25 C
Alcoi
Divendres, 12 juliol 2024

Enric Valor celebra el seu 110é aniversari a l’Alt del GuisopAlbada de Valor 2021

‘L’Albada de Valor’ se celebra el pròxim 22 d’agost, natalici del castellut més universal.

El Centre Cultural Castellut i l’Ateneu Republicà de Petrer, juntament amb moltes altres associacions en defensa de la llengua i el territori, celebren el pròxim 22 d’agost la tradicional “Albada de Valor“. Una excursió a l’Alt del Guisop (Maigmó) per veure l’albada des d’aquest emblemàtic cim, protagonista d’algunes de les rondalles de l’escriptor de Castalla, “un indret estimat i sovintejat pel mateix Enric Valor que simbolitza l’epicentre humà i literari de l’escriptor“.

Les sortides seran des de l’Esplanada de Petrer, a les 5:15 h i des de La Creu, als afores de Castalla,  a les 5:30 h. Es realitzarà un trajecte curt en cotxe fins al Portell de Catí on s’iniciarà la pujada a l’Alt del Guisop, ruta de dificultat mitjana.

L’acte es realitzarà amb totes les mesures de seguretat corresponents.

Aspectes tècnics per realitzar l’Albada de Valor 2021

Convé dur bon calcer, llanterna per als primers moments de la caminada, roba d’abrigar lleugera, capell, mascareta, solució hidroalcohòlica, botella d’aigua i un petit mosset (galetes, fruita…) per a no compartir.

Així mateix, qui vulga, pot dur breus textos del mestre Valor, o que s’hi relacionen molt directament, per llegir-los i compartir-los amb la resta d’assistents en un ritual tan senzill i emotiu com grandiós per l’entorn i qui motiva l’acte, el senyor Enric Valor, de Castalla. Es vol posar l’èmfasi en els textos de les obres que commemorem i en aquells altres referits a indrets de la comarca de l’Alacantí.

Més informació al lloc web del Centre Cultural Castellut.

 

 

 

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.