25 C
Alcoi
Divendres, 12 juliol 2024

Els Enfarinats d’Ibi imposaran la seua llei aquest 2021


  • Ibi

Festes Hivern Ibi 2021

Enguany sí. Les Festes d’Hivern d’Ibi se celebraran del 10 de desembre al 6 de gener.

Es fa saber, que en el dia de demà, no es pot estar, ni al carrer, ni a les cases, ni asomar-se a la finestra, ni al balcó, ni estar a la porta…“. Noves mesures per la Covid-19? No! Enfarinats i Amatats, Fadrins i Casats i, per descomptat, els Tapats, tornaran als carrers d’Ibi per celebrar les Festes d’Hivern.

Pregó de les Festes d’Hivern 2021

Les Festes d’Hivern 2021-22 començaran aquest divendres al Teatro Rio, on tindrà lloc el tradicional Pregó, així com la presentació del cartell guanyador de la Cavalcada dels Reis Mags d’Ibi i la revista “Enfarina’t”. També s’inaugurarà l’exposició “Festes d’abans, Festes d’ara” a la Llotja.  Durant el Pregó, el Grup de Danses d’Ibi ens oferirà una bona mostra dels millors balls tradicionals, i com a colofó, hi haurà vi d’honor per a tots els assistents.

Enfarinats 2021
2 enfarinats a punt d’atacar a un reporter d’una popular cadena de televisió

Bateig de Santa Llúcia

El Bateig de Santa Llúcia és altre dels moments clau de les Festes d’Hivern d’Ibi. Enguany començaran amb una cercavila el pròxim dissabte 11 de desembre a les dotze del matí. Els dolçainers i tabaleters del Castell Vermell eixiran des de la Plaça de la Palla fins a l’ermita de Santa Llúcia, on es llançaran fruits secs i llepolies per als més menuts.

Dia de Santa Llúcia

A Santa Llúcia, un pas de puça! I durant les Festes d’Hivern d’Ibi, carreres amb premis i balls populars. El dia 12 de desembre, en el tossal de Santa Llúcia.  També, per descomptat, la processó i missa en el seu honor.  I com és habitual, es farà el sorteig i la proclamació dels Reis de les Danses 2021-2022, i seguidament balls populars.

Festes Hivern Ibi
Balladora i Tapat durant les Festes d’Hivern d’Ibi

Bandos dels Amantats

El dilluns 27 de desembre, els Amantats, damunt del seu “camionet”, realitzaran el tradicional “Bando dels Amantats“.  Un recorregut que s’inicia des del carrer Les Eres i recorrerà la vila d’Ibi carregat de crítiques esmolades sobre l’actualitat política i social de la població. Sense dir noms, això sí!

Dia dels Enfarinats 2021

El Dia dels Enfarinats és, sens dubte, el més popular de les Festes d’Hivern d’Ibi 2021.  Enguany, aixó sí, la batalla entre l’Oposició i la Justícia Nova es trasllada al pàrquing del Parc de les Hortes, per obres en la Plaça de l’Esglèsia. 

Aquest mateix dia, 28 de desembre a les dotze del matí,  es farà una “llegumà” i tallers de ball i Tapats a la seu de l’Ateneu Popular “La Gavarnera”. A la vesprada, ballarem una Dansà Popular al carrer Les Eres, atès que enguany no hi haurà Dansà de Fadrins i Casats. També es lliurarà el premi al millor Tapat 2021.

Per finalitzar el Dia dels Enfarinats 2021, la festa es traslladarà a la Fàbrica Rico. Xocolatada i balls a càrrec del Sonet d’Ibi, en homenatge al Ball del Virrei. Totes i tots esteu convidats a ballar amb indumentària tradicional: capes, barrets i mantons.

Segon Dia de Dansà Popular

El dijous 30 de desembre es repetirà la Dansà Popular del dia 28 de desembre, així com la música i els balls a la Fàbrica Rico.

Enfarinats 2021
Batalla dels Enfarinats d’Ibi a la Plaça de l’Esglèsia

Reis Mags d’Orient d’Ibi 2021

Com a prolongació de les Festes d’Hivern 2021-22, arriben els Reis Mags d’0rient i un fum d’activitats. Com el X Concurs de Marxes per a Cavalcades que organitza Castell Vermell el 2 de gener;  el Dia de la Carta (4 de gener) , on els patges reials recolliran les cartes amb els desitjos de milers de xiquetes i xiquets iberuts, i finalment, la Cavalcada Reial, que repartirà il·lusions a tot el poble d’Ibi la nit del 5 de gener.

XIV Concurs fotogràfic de les Festes d’Hivern d’Ibi, 2021-2022

L’Ajuntament d’Ibi i l’Agrupació Fotogràfica – AFIBI, convoquen la catorzena edició del Concurs Fotogràfic de les Festes d’Hivern d’Ibi 2021-2022.

El concurs busca promoure la festa i la creativitat, i qualsevol tècnica fotogràfica serà vàlida. Heus ací els diferents premis del Concurs Fotogràfic de les Festes d’Hivern d’Ibi:

  1. Primer Premi a la col·lecció de 3 fotografies (almenys han de contenir dos apartats) dotat amb 400 €.
  2. Segon Premi a la col·lecció de 3 fotografies (almenys han de contenir dos apartats) dotat amb 200 €.
  3. Tercer Premi a la col·lecció de 3 fotografies (almenys han de contenir dos apartats) dotat amb 100 €.
  4. Premi de 100 € a la millor fotografia “Enfarinats”. 
  5. Premi de 100 € a la millor fotografia Tema “Ballaors”. 
  6. Premi de 100 € a la millor fotografia Tema “Tapats”.
  7. Premi de 100 € a la millor fotografia Individual Tema “Reis Mags”.

A més, per als premis a la col·lecció, i a fi de facilitar la participació de fotògrafs d’altres localitats, el nombre de festivitats a fotografiar serà de dos.

El termini de presentació serà abans del 18 de febrer de 2022, a l’Arxiu Municipal d’Ibi, i s’enviarà una còpia digital de les fotografies a l’adreça de correu archivo@ibi.es en format .JPG i amb una resolució de 300 ppp per a la seva millor reproducció al catàleg i exposició online a la web d’AFIBI ia les xarxes socials. La resta de detalls es poden consultar a les bases publicades a www.ibi.es

 

Bibliografia

Informació extreta sobre les Festes d’Hivern d’Ibi: Ajuntament d’Ibi ,  “Ibi a l’Hvern: Enfarinat, Endansat i Emmusicat” de Cristòbal Cabeza, aparegut a la Revista Caramella; “Els Sants Innocents i les Festes d Folls” d’Àlvar Monferrer i Monfort.

 

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.