20.1 C
Alcoi
Dilluns, 2 octubre 2023

Els Moros i Cristians prenen els carrers d’Albaida pel 9 d’octubreEls Moros i Cristians prenen els carrers d'Albaida pel 9 d'octubre

Albaida viu els dies grans de festes patronals de Moros i Cristians coincidint amb la diada del País Valencià. La gran entrada tindrà lloc el pròxim 9 d’octubre.

La localitat d’Albaida celebra les festes patronals de Moros i Cristians a partir d’aquest cap de setmana. Els actes centrals, però, tindran lloc a partir del pròxim dimarts, amb la Nit de l’Olla. D’entre tot un seguit d’actes, el poble gaudirà amb desfilades diverses, processons, ambaixades o actuacions musicals. Sens dubte, els Moros i Cristians d’Albaida es localitzen al calendari en una data ben simbòlica i adient a la temàtica: el 9 d’octubre, Diada del País Valencià, es commemora l’entrada del rei Jaume I a la ciutat de València en 1238.

La tradicional ENTRADA de les tropes mores i cristianes serà el dimecres 9 d’octubre a partir de les cinc de la vesprada. Les festes patronals acabaran el dia 11 d’octubre amb les ambaixades.


PROGRAMA D’ACTES

 

DIVENDRES, 4 D’OCTUBRE
16:00 h. Vestida de la Mare de Déu, fi ns aproximadament les 18,30. A partir d’eixe moment es podrà visitar la Mare de Déu en la sagristia.
20:00 h. Cercavila amb dolçaina i tabalet
23:00 h. Nit per als majors a la plaça major. Tribut a Ana Belén i Víctor Manuel

DISSABTE, 5 D’OCTUBRE
11:00 h.Parc infantil de castells unflables a la glorieta.
20:00h. Cercavila amb dolçaina i tabalet
00:00h. Tradicional ARBOLÀ des de la Pl. Major pel recorregut de costum.
01:00 h. Orquestra Valparaíso. Pàrquing del mercat.

DIUMGENGE, 6 D’OCTUBRE
Vespra de la Mare de Déu del Remei.
19:30 h.OFRENA DE FLORS A LA NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DEL REMEI. A continuació, solemne PUJADA de la Mare de Déu del Remei al seu tron. En finalitzar, Missa vespertina de la Mare de Déu del Remei.
00:30 h.Actuació musical “GRUPO VOLTAJE”

DILLUNS, 7 D’OCTUBRE
11:30 h. SOLEMNE MISSA PONTIFICAL, en honor a la Mare de Déu.
13:30 h.Missa a l’Església. Finalitzada la Missa, CERCAVILA de la Comissió de Festes junt a les autoritats per la volta a la processó fins a la Plaça Major on es dispararà una espectacular MASCLETÀ a càrrec de la PIROTÈCNIA NADAL MARTÍ.
19:00 h. PROCESSÓ en honor a la Mare de Déu del Remei per l’itinerari de costum i després emotiva pujada de la Mare de Déu a l’altar. En finalitzar la pujada espectacular CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI a càrrec de la PIROTÈCNIA NADAL MARTÍ.
00:30 h. ESPECTACLE MUSICAL “Barco a Venus”, de Mecano. Plaça Major.

DIMARTS, 8 D’OCTUBRE
11:30 h.CERCAVILA de la Cort d’Honor Infantil des de la Glorieta.
12:00 h.MISSA D’INFANTS. Celebració de la Eucaristia amb la presencia de la Regina Infantil, la seua Cort d’Honor i tots els xiquets de la nostra ciutat. En acabar la Missa seran passats per Manto de la Mare de Déu del Remei tots els xiquets o majors que ho desitgen.
23:30 h.NIT DE L’OLLA. Desfilada per l’itinerari de costum, començant des del c/ Rosendo Juan fi ns la P. Major. A continuació, nit de festa a càrrec de l’Orquestra Àgora al final de l’avinguda de la Fira.

DIMECRES, 9 D’OCTUBRE
10:30 h. ENTRADA DE BANDES DE MÚSICA. En arribar totes les Bandes de Música a la Plaça es farà el res de l’Angelus, al toc de la Campana Remediet i el Responsori pels nostres difunts. Tot seguit s’interpretarà l’Himne d’Albaida.
17:00 h. ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS.

DIJOUS, 10 D’OCTUBRE
09:00 h. Gran arrancà de la DIANA, des de la Glorieta fi ns la Pl.Major.
12:00 h. ENTRADA INFANTIL de Moros i Cristians.
19:00 h. Ofrena de flors a la Mare de Déu del Remei. En finalitzar l’ofrena missa en sufragi de tots els festers difunts. En la misa els capitans oferiran una corona de llorer a la Mare de Déu.

DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE
13:00 h. CAVALCADA des de la Fira per l’itinerari de costum.
18:00 h. AMBAIXADA MORA.
21:00 h. AMBAIXADA CRISTIANA
00:00 h. Nit de festa a la glorieta

 

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.