15.3 C
Alcoi
Dimarts, 16 abril 2024

Els Moros i Cristians més internacionals prenen els carrers d’Alcoi del 22 al 24 d’abril

Els Moros i Cristians més internacionals prenen els carrers d'Alcoi del 22 al 24 d'abril

Els Moros i Cristians amb més reputació al País Valencià, d’Interés Turístic Internacional, desfilaran pels carrers d’Alcoi els dies 22, 23 i 24 d’abril.

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, en honor al patró Sant Jordi, són el resultat d’una evolució que, al llarg de més de tres segles, basa el seu origen en l’episodi històric de la batalla lliurada pels alcoians, el dia 23 d’abril de 1276, contra les tropes sarraïnes comandades pel visir Al-Azraq.  L’exèrcit musulmà, segons la tradició, va quedar delmat gràcies a la intervenció miraculosa del cavaller Sant Jordi.

El cartell d’enguany ha estat dissenyat pels germans Antonio i José Miguel Piñero, i té com a protagonista a Sant Jordi.

Dijous, 21 d’abril – DIA DELS MÚSICS
A les 19.30 hores, FESTA DEL PASDOBLE, desfilada de les corporacions musicals, finalitzant amb la interpretació de l’Himne de la Festa a la Plaça d’Espanya.
En finalitzar, castell de focs artificials. A continuació Nit de l’Olla i desfilada de filaes.

Divendres, 22 d’abril – DIA DE LES ENTRADES
A les 5 del matí, Santa Missa per a festers a la Parròquia de Santa Maria. A les 5.45 hores, toc d’alba, rés de l’Avemaria i DIANA.
A les 10.30 hores, ENTRADA DE CRISTIANS. A les 17 hores, ENTRADA DE MOROS.

Disabte, 23 d’abril – DIA DE SANT JORDI
A les 9 hores, SEGONA DIANA.A les 11 hores, PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI, des del Temple del Patró a la Parròquia de Santa Maria. A continuació, cap a les 12 hores, SOLEMNE MISSA MAJOR.
L’Orquestra Simfònica Alcoiana, la Coral Polifònica Alcoiana, el Grup “Cantores de Alcoy” i el Cor de Veus Blanques, interpretaran la Missa a Sant Jordi, d’Amando Blanquer, finalitzant amb l’Himne a Sant Jordi, de Jose Espi Ulrich.
Al finalitzar, cap a les 14 hores, a la Plaça d’Espanya, GRAN MASCLETÀ
A les 18 hores, DIANA VESPERTINA DEL CAVALLET a càrrec de Realistes i Barbarescs, des de la Font Redona a la Plaça d’Espanya.
A les 19.30 hores, PROCESSÓ GENERAL, acompanyant a la Relíquia i a la imatge eqüestre de Sant Jordi, amb el següent ordre: fidels amb cera, filaes mores, filaes cristianes, filaes de càrrec, Assemblea General de l’Associació de Sant Jordi amb el xiquet Sant Jordiet, Clergat i Autoritats. Finalitzat l’acte es donarà a besar la Relíquia del Sant.
A les 23.30 hores, RETRETA.

Diumenge, 24 d’abril – DIA DE L’ALARDO O BATALLA
A les 8 hores, CONTRABAN.
A les 8.45 hores, GUERRILLES fins a les 9.45 hores.
A les 10 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA MORA seguida de la batalla d’arcabusseria. A les 16.30 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA CRISTIANA i nova batalla.
Cap a les 20 hores, ACCIÓ DE GRÀCIES. Els Capitans i Alferes d’ambdós bàndols, amb les seues respectives filaes, el Sant Jordiet amb la seu filà, i l’Assemblea General de l’Associació, acompanyaran la imatge de Sant Jordi El Xicotet, des de la Parròquia de Santa Maria fins l’Església del Sant.
A les 21.30 hores, APARICIÓ del Sant Patró sobre els merlets del Castell. En finalitzar, castell de focs d’artifici.

Fent click al següent enllaç podeu consultar la programació íntegra.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

14 − 1 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.