25 C
Alcoi
Divendres, 12 juliol 2024

El Rei Pàixaro torna a cavalcar pels carrers de Biar amb motiu de la festivitat de Sant AntoniEl Rei Pàixaro torna a cavalcar pels carrers de Biar amb motiu de la festivitat de Sant Antoni

El Rei Pàixaro, el recaptador d’impostos de la Corona, torna a Biar aquest cap de setmana acompanyat dels seus bufons amb motiu de la festivitat en honor a Sant Antoni Abat.

El Rei Pàixaro torna a Biar per recaptar “els impostos de la corona”. Com sempre, amb la senyera com estendard, i acompanyat per la seua comitiva de torxes, bufons dansarins i dolçainers, cavalcant entre les fogueres que il·luminen la vila, alhora que els veïns ofereixen els dolços típics de la zona.

L’acte més rellevant del dissabte 18 és la cavalcada del Rei Pàixaro, que recorrerà el centre històric de la localitat. Els veïns participen en la festa encenent fogueres arreu del poble, i obsequien el Rei Pàixaro amb productes típics de la vila, com bunyols, tortes o vi. La nit finalitza amb una cordà a la Plaça del Convent.

El diumenge 19, després del volteig general de campanes i la disparada de masclets que es realitza a les 9h del matí, té lloc una despertà a ritme de dolçaina i tabal.

A les 12h, tindrà lloc la missa solemne de la festivitat. A les 13h, “La Cavallà”, altra gran cavalcada presidida pel Rei Pàixaro. Tots els veïns acompanyen l’acte amb els seus animals. Durant el recorregut fins a la Plaça de la Constitució es realitza “l’Arreplegà” d’objectes donats pels habitants de Biar.

Finalment, a les 16.15h, tots aquests obsequis se subhastaran a la Plaça de la Constitució. La festa clourà amb la rifa de saques de farina.


PROGRAMACIÓ

DISSABTE, 18 DE GENER

A les 9, 13 i 21 hores
Volteig general de campanes i disparada de masclets.

A les 21:30 hores

Gran cavalcada del Rei Pàixaro pels tradicionals carrers de la vila, a la qual convidem el veïnat perquè hi participe encenent les típiques fogueres. Finalitzada la cavalcada, gran cordada a la plaça del Convent.

DIUMENGE, 19 DE GENER

A les 9 hores
Volteig general de campanes i disparada de masclets. Tot seguit, gran despertada de tabalet i dolçaina pels carrers de costum.

A les 12 hores
Missa solemne a càrrec del rector de Biar En Pedro Martínez Díaz, acompanyada per duet de dolçaines i orgue.

A les 13 hores
Volteig general de campanes i disparada de masclets. Tot seguit, “la Cavallà”, gran cavalcada pels tradicionals carrers de la vila, presidida pel Rei Pàixaro i acompanyada de tot el veïnat amb els seus animals. Al llarg del recorregut es farà la tradicional “Arreplega” de tants obsequis com es vulga fer donació. I, aplegats a la plaça de la Constitució, es durà a terme la benedicció dels animals.

A les 16:15 hores
A la plaça de la Constitució tindrà lloc la gran subhasta de tots els obsequis recollits. En acabar la subhasta, començarà la processó de Sant Antoni Abat per la plaça de la Constitució. La festa conclourà amb la rifa de les saques de farina. I finalitzaran, així, tots els actes programats en honor a Sant Antoni Abat.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.