10.3 C
Alcoi
Dissabte, 13 abril 2024

El castell de Benissili rep de nou la celebració del 800 aniversari d’Al-Azraq

El castell de Benissili acull de nou la celebració del 800 aniversari d'Al-Azraq

La Unió Cultural d’Amics de la Vall de Gallinera organitza, per segon any consecutiu, una vetllada cultural al Castell d’Alcalà per celebrar el 800 aniversari del Visir de La Muntanya: Al-Azraq, El Blau.

L’acte serà el pròxim 18 de juny a partir de les 20h, on tots els assistents es reuniran a la Casilla de Benissili, junt a l’encreuament de la carretera CV-700 (Planes-Pego) i la CV-714 (ramal que porta cap a Benissili), per tal de pujar després tots junts al Castell d’Alcalà, aquell que fou la llar del Blau.

La jornada cultural versarà al voltant de la figura d’Al-Azraq i la seua època, tot mitjançant poesia, música i un sopar de germanor a la llum de la lluna. Durant aquesta edició intervindran els cantautors Vicent Savall i Daniel Andreu, a més de l’escriptor Just Sellés i el rapsode Joan Femenia.

El castell de Benissili acull de nou la celebració del 800 aniversari d'Al-AzraqLa vetllada queda oberta a qualsevol persona que vulga participar i retre homenatge a aquest extraordinari personatge valencià. Per estar informat al voltant de les últimes novetats, visita l’esdeveniment oficial de l’aniversari!

Ací un tast del que va ser la primera edició de la vetllada l’any passat.

Natalici del Visir Al-Azraq

Sembla poc provable que ningú puga saber mai quin dia va nàixer el visir al-Azraq, però tots aquells que s’hem preocupat per rastrejar les passes del Blau al llarg de la terra i de la Història coincidim en expressar que degué nàixer en la dècada dels anys 10 del segle XIII, açò és, entre 1210 i 1220. Per tant, en un any indeterminat d’aquesta dècada que ara vivim es compliran 800 anys del natalici del visir de La Muntanya i, davant d’aquesta incertesa, millor celebrar-ho enguany que és l’any central de la dècada, que no deixar-ho passar.

Just Sellés

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

five × two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.