12.8 C
Alcoi
Dimecres, 17 abril 2024

Cocentaina celebrarà les festes en honor a la «Mareta» del 18 al 21 d’abrilFestes Mare Déu Miracle Cocentaina 2024

Les festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle són una de les tradicions més arrelades i estimades de Cocentaina.

Cocentaina es prepara per celebrar amb gran entusiasme les seves festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle, coneguda amb estima com “La Mareta”. Aquest any, la festivitat promet un ampli ventall d’actes que demostraran la profunda devoció del poble cap a la seua patrona.

La programació d’actes de les festes en honor a la “Mareta” arrancarà el dissabte 6 d’abril, quan a les 10:00 h es farà l’anunci del pregó pels diferents carrers del poble. Aquest mateix dia, a les 20:00 h, el Monestir de la Mare de Déu acollirà el pregó oficial, marcant l’inici de les celebracions.

El 18 d’abril, les vespres de la festa s’iniciaran amb una missa al Monestir a les 19:30 h, seguida per la “cremà” de les “27 fogueres” a les 21:00 h, simbolitzant les llàgrimes vessades per la Mare de Déu. A continuació, se celebrarà una serenata en honor als majorals i a les dues persones majors homenatjades.

El dia de la patrona, el 19 d’abril, començarà amb les 27 salves disparades a les 07:30 h a la plaça Venerable Escuder. A les 08:30 h, se celebrarà el res de l’Àngelus a la Capella de Sant Antoni, seguit d’una cercavila acompanyada de maseros, càrrecs i majorals. A les 10:00 h, es procedirà al trasllat processional de la imatge de la Mare de Déu, amb la declamació de la súplica i la missa major. La jornada continuarà amb una mascletada al Pla a les 14:00 h i conclourà amb una processó general a les 19:00 h.

El segon dia del tridu, el 20 d’abril, a les 17:00 h, es dedicarà a la missa dels malalts a l’església de Santa Maria.

Per concloure la festivitat, el 21 d’abril, els col·legis de Cocentaina participaran en l’ofrena infantil a les 10:00 h, seguida del lliurament dels premis de dibuix, redacció i el sorteig dels càrrecs de Mossén, Comte i Comtessa per a l’any 2025. A la plaça Cardenal Férriz es realitzaran danses infantils i es podrà gaudir de la “fireta” amb activitats i jocs tradicionals per als més petits. Els actes conclouran amb el retorn processional de la icona a l’església de Santa Maria a les 21:00 h, seguit d’un espectacle pirotècnic, la besada de la icona per part del poble i una actuació del grup de danses al Pla.

Programa festes patronals en honor a la Mare de Déu del Miracle.

Dissabte, 6 d’Abril

 • 10:00 h: Anunci del pregó pels carrers del poble.
 • 20:00 h: Pregó al Monestir de la Mare de Déu.

Dijous, 18 d’Abril

 • 19:30 h: Missa a dins del Monestir.
 • 21:00 h: Cremà de les 27 fogueres i serenata als majorals i persones d’edat homenatjades.

Divendres, 19 d’Abril (Dia de la Patrona)

 • 07:30 h: Tret de 27 salves a la plaça Venerable Escuder.
 • 08:30 h: Res de l’Àngelus a la Capella de Sant Antoni.
 • Seguit: Cercavila amb maseros, càrrecs i majorals.
 • 10:00 h: Trasllat processional de la imatge de la Mare de Déu, súplica i missa major.
 • 14:00 h: Mascletada al Pla.
 • 19:00 h: Processó general.

Dissabte, 20 d’Abril

 • 17:00 h: Missa dels malalts a Santa Maria.

Diumenge, 21 d’Abril

 • 10:00 h: Ofrena infantil pels col·legis de Cocentaina, lliurament de premis de dibuix i redacció, i sorteig dels càrrecs de Mossén, Comte i Comtessa de l’any 2025.
 • Seguit: Dances infantils a la plaça Cardenal Férriz i “fireta” amb activitats per als més menuts.
 • 21:00 h: Retorn processional de la icona a l’església de Santa Maria, espectacle pirotècnic, besada de la icona per part dels vilatans i actuació del grup de danses al Pla.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

9 − two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.