16.1 C
Alcoi
Dissabte, 25 maig 2024

Castalla viu les festes de Moros i Cristians de l’1 al 4 de setembre

Castalla viu les festes de Moros i Cristians de l'1 al 4 de setembre

Castalla viu les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Soledat de l’1 al 4 de setembre. La divertida desfilada de la Nit de l’Olleta, la nit del 31 d’agost, marca l’inici dels dies grans de la capital de la Foia de Castalla.

31 d’agost: Nit de l’Olleta
21:00h Entrada de les bandes oficials de música que intervindran a les Festes, sopar de comparses i desfilada per tota la ciutat.
00:30h Actuació de l’orquestra Eufòria al parc municipal.

1 de Setembre: L’Entrada
12:00h Seguit d’una MASCLETÀ, començarà l’Arranc de les Bandes de Música oficials que participaran en el Concurs d’Interpretació.
17:00 h ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS
22:00 h PROCESSÓ DE LA BAIXÀ DE LA VERGE, que s’iniciarà en l’Ermita i acabarà a l’Església Parroquial. En aquest acte ancestral, la imatge serà acompanyada per les comparses que aniran disparant salves d’arcabusseria.
A la nit, discomòbil al parc municipal.

Dia 2 de setembre: Primer Dia de Trons
08.00 h Volteig general de campanes i DIANA.
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Cristiano a l’Església Parroquial i el Bàndol Moro en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h DESFILADA AMB ALARDO D’ARCABUSSERIA. El Bàndol Cristià iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Moro ho farà des del Convent, per confluir en la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’Esquadra d’honor. Tot seguit es procedirà a la BALLADA DE BANDERES.
17.30 h GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les Comparses Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran en la Plaça l’Era dels Cavalls. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran des del Portal d’Onil. Aquests itineraris confluiran en la Plaça Major i, davant la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL MORO i la pèrdua del castell per part del Bàndol Cristiano.
21:00 h PROCESSÓ DEL PASSEIG de la Verge de la Soledat, amb la participació de totes les comparses.
00:30 h Actuació de l’Orquestra Montecarlo al parc municipal.

Dia 3 de Setembre: Dia de l’Ofrena
08:00 h. Volteig general de campanes i DIANA.
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristiano en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:30 h DESFILADA INFANTIL des de l’Avinguda República Argentina fins a la Plaça Major. Finalitzat la desfilada, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES pels capitans infantils.
19.00 h OFRENA DE FLORS. Desfilada de totes les comparses que, seguint l’itinerari tradicional, finalitzarà en el temple Parroquial amb la tradicional ofrena de les flors a la Patrona.
A la nit, discomòbil al parc municipal

Dia 4 de setembre: Segon dia de trons
08:00 h Volteig general de campanes i DIANA
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’església Parroquial i el Bàndol Cristiano en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h DESFILADA amb Alardo d’arcabusseria. El Bàndol Moro iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Cristià ho farà des del Convent, per confluir en la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’Esquadra d’Honor. Seguidament, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES. Tot seguit tindrà lloc la VOLTA DE CAPITANS: presentació dels Capitans del proper any, desfilant amb alardo d’arcabusseria i acabant aquest amb la BALLADA DE BANDERES pels nous Capitans.
17:30 h GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les Comparses Pirates, Maseros i Moros Vells començaran en la Plaça Era dels Cavalls. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran des del Portal d’Onil. Aquests itineraris confluiran en la Plaça Major i, davant la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL CRISTIÀ i la pèrdua del castell per part del Bàndol Moro.
21:00 h PROCESSÓ DE LA PUJADA. Des de l’Església Parroquial, autoritats, Comparses i Bandes de Música, partiran en solemne Processó de comiat a la Patrona. Arribada la comitiva la Placeta del Carreter, s’efectuarà el CANT DE L’ADÉU.

Dia 5 de setembre
21:30 h Extraordinari CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI, com a colofó de les festes.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

2 + 15 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.