15.1 C
Alcoi
Dissabte, 23 setembre 2023

Castalla viu les festes de Moros i Cristians de l’1 al 4 de setembre

Castalla viu les festes de Moros i Cristians de l'1 al 4 de setembre

Castalla viu les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu de la Soledat de l’1 al 4 de setembre. La divertida desfilada de la Nit de l’Olleta, la nit del 31 d’agost, marca l’inici dels dies grans de la capital de la Foia de Castalla.

31 d’agost: Nit de l’Olleta
21:00h Entrada de les bandes oficials de música que intervindran a les Festes, sopar de comparses i desfilada per tota la ciutat.
00:30h Actuació de l’orquestra Eufòria al parc municipal.

1 de Setembre: L’Entrada
12:00h Seguit d’una MASCLETÀ, començarà l’Arranc de les Bandes de Música oficials que participaran en el Concurs d’Interpretació.
17:00 h ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS
22:00 h PROCESSÓ DE LA BAIXÀ DE LA VERGE, que s’iniciarà en l’Ermita i acabarà a l’Església Parroquial. En aquest acte ancestral, la imatge serà acompanyada per les comparses que aniran disparant salves d’arcabusseria.
A la nit, discomòbil al parc municipal.

Dia 2 de setembre: Primer Dia de Trons
08.00 h Volteig general de campanes i DIANA.
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Cristiano a l’Església Parroquial i el Bàndol Moro en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h DESFILADA AMB ALARDO D’ARCABUSSERIA. El Bàndol Cristià iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Moro ho farà des del Convent, per confluir en la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’Esquadra d’honor. Tot seguit es procedirà a la BALLADA DE BANDERES.
17.30 h GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les Comparses Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran en la Plaça l’Era dels Cavalls. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran des del Portal d’Onil. Aquests itineraris confluiran en la Plaça Major i, davant la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL MORO i la pèrdua del castell per part del Bàndol Cristiano.
21:00 h PROCESSÓ DEL PASSEIG de la Verge de la Soledat, amb la participació de totes les comparses.
00:30 h Actuació de l’Orquestra Montecarlo al parc municipal.

Dia 3 de Setembre: Dia de l’Ofrena
08:00 h. Volteig general de campanes i DIANA.
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristiano en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:30 h DESFILADA INFANTIL des de l’Avinguda República Argentina fins a la Plaça Major. Finalitzat la desfilada, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES pels capitans infantils.
19.00 h OFRENA DE FLORS. Desfilada de totes les comparses que, seguint l’itinerari tradicional, finalitzarà en el temple Parroquial amb la tradicional ofrena de les flors a la Patrona.
A la nit, discomòbil al parc municipal

Dia 4 de setembre: Segon dia de trons
08:00 h Volteig general de campanes i DIANA
09:00 h MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’església Parroquial i el Bàndol Cristiano en el Convent.
11:00 h Solemne MISSA MAJOR.
12:00 h DESFILADA amb Alardo d’arcabusseria. El Bàndol Moro iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Cristià ho farà des del Convent, per confluir en la Plaça Major. Acompanyament d’autoritats per l’Esquadra d’Honor. Seguidament, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES. Tot seguit tindrà lloc la VOLTA DE CAPITANS: presentació dels Capitans del proper any, desfilant amb alardo d’arcabusseria i acabant aquest amb la BALLADA DE BANDERES pels nous Capitans.
17:30 h GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les Comparses Pirates, Maseros i Moros Vells començaran en la Plaça Era dels Cavalls. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran des del Portal d’Onil. Aquests itineraris confluiran en la Plaça Major i, davant la Casa del Fester, tindrà lloc l’AMBAIXADA DEL CRISTIÀ i la pèrdua del castell per part del Bàndol Moro.
21:00 h PROCESSÓ DE LA PUJADA. Des de l’Església Parroquial, autoritats, Comparses i Bandes de Música, partiran en solemne Processó de comiat a la Patrona. Arribada la comitiva la Placeta del Carreter, s’efectuarà el CANT DE L’ADÉU.

Dia 5 de setembre
21:30 h Extraordinari CASTELL DE FOCS D’ARTIFICI, com a colofó de les festes.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.