10.4 C
Alcoi
Divendres, 19 abril 2024

Canals crema la foguera per encetar les Festes de Sant Antoni 2019Canals crema la foguera per encetar les Festes de Sant Antoni 2019

Canals celebra les Festes de Sant Antoni Abat del 16 al 20 de gener. Els canalins encenen una foguera d’uns 20 metres d’alçada, que roman encesa al voltant de 24 hores en honor al patró del poble.

El 16 de gener, el Dia de la Foguera, a les 9.30h tindrà lloc la benedicció dels Parells infantils i la cavalcada dels festers infantils que anuncia les Festes Patronals. A les 11h, la Festera de Gràcia, donarà la benvinguda a les festes, a la Casa de la Vila. A continuació, tindrà lloc el lliurament al Fester de la Bandera de Sant Antoni, i el primer Vítol.

A les 16.30h, al Casino Gran, es presentaran els Festers per a l’any vinent. Seguidament, a les 17h, tindrà lloc una cavalcada de Carrosses. Entrada la nit, a les 21h, es cremarà la gran Foguera en Honor a Sant Antoni. Després, al Pavelló Municipal, l’Orquestra Mundial amenitzarà el sopar de gala de la nit de la Foguera.

Foguera de Canals (La Costera) 3Ramon Chorques [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

El 17, el dia oficial de Sant Antoni, la festa comença a les 8h del matí, amb la “despertà” a càrrec dels Festers. Al migdia, a les 14h, hi haurà una Mascletà a l’Avinguda Jaume I, després de la missa major en honor a Sant Antoni Abat. A les 20h, els veïns faran una processió per l’itinerari de costum: una volta que comença i acaba a l’esgésia de la localitat.

Les festes de Canals acaben el 18 de gener,  amb “El dia dels Parells”. La jornada començarà a les 10h, amb l’eixida dels festers “Cuiros” i “Bandera”.

Després de la Benedicció dels animals a la Plaça Major, “La Festa dels Parells” passarà repartint joguets i tot tipus d’objectes per tota la població, finalitzant amb les voltes a l’església parroquial.

A les 11.30h, hi haurà un esmorzar popular al Pavelló Ricardo Tormo seguit, més tard, d’un “Dinar de Cassoles”. Cal assenyalar que qui aconseguisca els barrets de Cuiros i Bandera després de l’últim Vítol, podrà acudir junt amb la seua colla d’amics gratuïtament al dinar.

Finalment, a les 21h, tindrà lloc un Castell de Focs Artificials. El diumenge es farà l’acte del trasllat de la bandera i la plantà d’arbres.

Canals crema la foguera per encetar les Festes de Sant Antoni 2019

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

8 + 14 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.