10.3 C
Alcoi
Dissabte, 13 abril 2024

Bocairent balla al carrer amb les Festes de Sant Agustí 2023Festes Estiu Sant Agusti 2023

Les Festes de Sant Agustí, declarades recentment Bé d’Interés Cultural Immaterial, se celebren del 22 al 29 d’agost.

Bocairent es prepara per a celebrar les Festes de Sant Agustí 2023, que començaran el dimarts 22 d’agost amb la preciosa “Cavalcada”, on els populars “Cabolos de Bocairent” desfilaran pels carrers del municipi “perseguint” als més menuts, i al ritme de dolçaina i tabal. L’endemà, les postisses ressonaran a la Plaça de l’Ajuntament amb la primera nit de Danses, i fins al 27 d’agost.

Les Festes de Sant Agustí 2023 tindran un preludi, del 15 al 20 d’agost, amb dansetes en diferents indrets de Bocairent. Dissabte 19 d’agost, a més, actuarà el grup Músics de Carrer (Tribut a Txarango) després de les dansetes, mentre que el diumenge es farà el XXVI CORREFOC FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila. Del 16 al 18 d’agost també hi haurà “Xarrades a la Fresca” a la Plaça de Sant Vicent i els més menuts gaudiran de valent amb “Sant Agustí de Contes“, els dies 24, 25 i 26 d’agost.

Homenatge al dolçainer Francesc M. Rico Vaño “Quico”

El pròxim 27 d’agost, última Nit de Danses, abans de l’inici de les Danses i a la Plaça de l’Ajuntament, hi haurà l’Homenatge Pòstum al xirimiter Francesc M.Rico Vañó “Quico”, a iniciativa de la Junta de Majorals de Sant Agustí amb la col·laboració dels Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. A la memòria de Quico!.

 

PROGRAMA FESTES SANT AGUSTÍ DE BOCAIRENT 2023

DIMARTS 15 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, a la Plaça de Joan de Joanes.

DIMECRES 16 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, al Carrer Santa Àgueda (darrere del Centre de Salut). DEL 16 AL 18 D’AGOST – “Xarrades a la fresca” – A les 20.00 hores, a la Placeta de Sant Vicent.

DIJOUS 17 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, al Carrer Mestre Serrano.

DIVENDRES 18 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, al carrer Santa Àgueda.

DISSABTE 19 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, al Parc Julián Herrero (125 aniversari del Patronat). Després de les Dansetes Gran Nit de Festa a la Plaça Julián Herrero amb el grup “Músics de Carrer“.

DIUMENGE 20 D’AGOST – DANSETES

A les 23.00 hores, dansetes a la Placeta de Sant Vicent. Durant el descans es celebrarà l’XIV concurs de fanalets (elaborats amb meló). Es premiaran els tres millors. Al finalitzar les dansetes, XXVI CORREFOC FESTES A SANT AGUSTÍ a càrrec dels Dimonis de Darrere la Vila, amenitzat pels Xirimiters i Tabaleters de l’Aljub i patrocinat per l’Ajuntament de Bocairent,començant des de la porta principal de l’Església Parroquial i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament.

DILLUNS 21 D’AGOST – SANT AGUSTÍ SOLIDARI

“Sant Agustí solidari” d’11.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores al local social de la Junta de Majorals (carrer Santa Àgueda) recollida d’aliments de llarga duració per a Creu Roja de Banyeres de Mariola. S’entregarà a qui col·labore un detall dels Cabolos.
Organitza: Junta de Majorals de Sant Agustí. Col·labora: Creu Roja de Banyeres de Mariola

DIMARTS 22 D’AGOST – LA CAVALCADA

A les 12.00 hores, “DISPARÀ” de coets i actuació de xirimiters i tabaleters, al jardí del Monestir i volteig general de campanes anunciant el començament de la festa.

A les 20.30 hores, des de la Residència, fins a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “CAVALCADA”, amb ELS CABOLOS DE BOCAIRENT, que estaran acompanyats pels Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. Serà presidida per la carrossa de la Clavariessa Major i la seua Cort d’Honor. Davant, desfilarà la carrossa guanyadora del concurs de carrosses i estarà amenitzada pel Grup de Xirimiters i Tabaleters l’Aljub, la Societat Musical Vila de Bocairent i l’Associació Unió Musical Bocairent. Finalitzarà amb FOCS ARTIFICIALS.

A les 00.30 hores, al Carrer Doctor Fleming,  GRAN NIT DE FESTA, amb L’ORQUESTRA “LA PATO” i GRAN DISCOMÒBIL.

DIMECRES 23 D’AGOST – DANSES

A les 12.00 hores, “DANSETES”, des de la Plaça de l’Ajuntament i pels carrers de costum.

A les 18.00 hores, “CUCANYES I CORREDORS”, a la Placeta de Joan de Joanes.

A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Santa Àgueda.

DIJOUS 24 D’AGOST – DANSES

A les 09.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XXIV EIXIDA POPULAR AMB BICICLETA” fins a l’Ermita de Sant Antoni de Pàdua. Hi haurà beguda fresca i adobat per esmorzar. Després hi haurà activitats de bicis, organitzades pel Club Ciclista Bocairent, (cal portar casc). Els participants tindran accés lliure a la piscina municipal. Patrocina: Regidoria d’Esports Ajuntament de Bocairent

A les 20.15 hores, a l’hort del monestir “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets.

A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Ereta de Penya.

DIVENDRES 25 D’AGOST – DANSES

A les 20.15 hores, a l’hort del moestir,  “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets.

A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del carrer Banyeres.

DISSABTE 26 D’AGOST – DANSES

A les 10.30 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà la “XIV CARRERA DE LA DONA” (Les quotes d’inscripció es destinaran a l’Associació AFAB, per al Centre de Dia. També hi haurà “fila 0”). Coil·labora el Club d’Atletisme Vila d’Ontinyent.

A les 20.15 hores, a l’hort del moestir,  “Sant Agustí de Conte”. Contacontes per a les xiquetes i xiquets.

A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començaran les “DANSES”. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Pallisetes.

DIUMENGE 27 D’AGOST – DANSES

A les 12.00 hores, Volteig General de Campanes, amb Disparà de Coets, i actuació del tabalet i dolçaina, al jardí del Monestir.

A les 20.00 hores, PRIMERES VESPRES, al Pare Sant Agustí, a l’Església del Monestir.

A les 23.00 hores, a la Plaça de l’Ajuntament, començarà l’última nit de “DANSES. Recollida i acompanyament de la Cap de Dansa des del Carrer Bisbe Miró. Al descans de les danses es repartiran caputxets de llepolies als xiquets i xiquetes que vinguen vestits de balladors. Els caputxos són elaborats amb la col·laboració dels alumnes del Centre Ocupacional de Bocairent.

DILLUNS 28 D’AGOST – FESTIVITAT DEL PARE SANT AGUSTÍ

A les 7.30 hores, GRAN DIANA. Amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent, amb la participació dels Cabolos i disparà de coets i tronadors, iniciant-se al Carrer Mossén Hilari i finalitzant a la plaça de l’Ajuntament. Col·labora el Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub.

A les 12.00 hores, SOLEMNE MISSA. Celebrada en acció de gràcies al Pare Sant Agustí a l’Església del Monestir de Nostra Senyora dels Dolors i dels Sants Reis Mags.

Finalitzada la Missa, acompanyats pel Grup de Xirimiters i Tabaleters L’Aljub, la Clavariessa Major i la seua Cort d’Honor, les Caps de Dansa, els Majorals i Autoritats es dirigiran al carrer del Pintor Sorolla, on es dispararà una GRAN MASCLETÀ a càrrec de la pirotècnia Aitana. (13.15 hores, aproximadament).

A les 18.30 hores, XXX CONCERT EXTRAORDINARI DEL DIA DE SANT AGUSTÍ “SANT AGUSTÍ MUSICAL”, a càrrec del Grup de Cambra “Quintet Karmer” a l’Església Parroquial l’Assumpció de Nostra Senyora.

A les 20.30 hores, SOLEMNE PROCESSÓ eixint de l’Església del Monestir, amenitzada per l’Associació Unió Musical de Bocairent i encapçalada pels Cabolos i els Xirimiters i Tabaleters de Sant Agustí. Finalitzada la processó es dispararà un ramellet de focs d’artifici donant pas a L’OFRENA DE FLORS, el CANT DELS GOJOS i el BES DE LA RELÍQUIA de Sant Agustí. Després hi haurà un cercavila i es servirà un vi d’honor als participants.

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

15 − 12 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.