19.3 C
Alcoi
Divendres, 22 setembre 2023

Benilloba enceta demà les festes de Moros i Cristians en honor a Sant XotximBenilloba enceta demà les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Xotxim

Amb la Nit de l’Olla, les tropes mores i cristianes envaeixen els carrers de Benilloba. Hi haurà revetlles cada nit amb diferents orquestres.

Continuaran dimecres amb  l’espectacular Entrada de Moros i Cristians, que començarà a les 19.30 hores. Dijous, entre altres actes, podrem veure la Processó amb les imatges de Santa Anna, la Verge dels Dolors i Sant Joaquim (o Sant Xotxim, com s’anomena aquest sant popularment).

Benilloba enceta demà les festes de Moros i Cristians en honor a Sant XotximEl Dia de les Ambaixades farà retronar els carrers de Benilloba el divendresA les 12.30 hores, el bàndol moro prendrà el castell, però serà per poc temps, ja que els cristians el tornaran a conquerir a les 19.30 hores.

Finalment, els xiquets seran els protagonistes de les festes de Benilloba amb la Festa de l’Aigua en la piscina municipal, de 11 a 14 hores, i un sopar de germanor que clourà amb un correfocs a les 24.00 hores a la Plaça de l’Esglèsia.

Benilloba enceta demà les festes de Moros i Cristians en honor a Sant Xotxim

 PROGRAMA ACTES 2018

Nit de l’OllaDimarts 14 d’agost – 19:00h Missa Vespertina – 19:45 Entrada de Bandes – 20:00h Pregó i himne de Festes a la Plaça de l’Església – 20:30h Cercavila pels carrers del poble a càrrec de les Filaes acompanyades per les seues corresponents bandes de música i la Corporació Municipal acompanyada per la “Filharmònica Benillobense” – 24:00h Tradicional desfilada humorística a càrrec de les tres filaes. (Cristians, Arrabal i Castell) – 1:30h Gran revetlla amenitzada per una MacroDiscomovil “PREMIUM” la Plaça l’Omet.

Dia de L’Entràdimecres 15 d’agost – 7:30h Toc de l’alba i l’oració de l’Ave Maria en el Castell de Festes – 7:35h Primera Diana. Les esquadres al so de marxes dianeres desfilaran per la nostra vila. – 12:30h Missa solemne. – 19:30h Entrada de Moros i Cristians. Ordre: Cristians La Palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell. – 24:30h Gran revetlla amenitzada per l’orquestra “ELECTRA TOUR”.

Dia de Sant Xotxim – Dijous 16 d’agost  8:30 Segona DIANA – 12:00h Les filaes amb els seus capitans i ambaixadors, es dirigiran cap a casa del rector i amb les autoritats arreplegaran al rector per a celebrar la missa. – 12:30h Missa Solemne en honor a Sant Joaquim – 20:30h Processó general amb les imatges de Santa Anna, Verge dels Dolors i Sant Joaquim. (Cristians, Arrabal i Castell) Al finalitzar, Mascletà Nocturna a les antigues escoles. – 24:00: Revetlla a la Plaça l’Omet  amenitzada per l’orquestra “THE GARGE”.

Ambaixades – Divendres 17 d’agost  – 12:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. – 12:30h Ambaixada Mora davant del castell, que acabarà amb la presa d’aquest pel bàndol Moro, reemplaçant l’Estandart Cristià per la Mitja Lluna. – 18:30h Missa de difunts. – 19:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. – 19:30h Ambaixada Cristiana davant del castell, que acabarà amb la victòria cristiana. Tot seguit, interpretació de l’himne de Festes. 22:30h “Sainet Valencià” a la Plaça de l’Omet.

Dia dels xiquets – Dissabte 18 d’agost – 11 a 14 h FESTA DE L’AIGUA a la piscina municipal. – 20.00h Verbena infantil al Teatret de les Moreres – 21:00h SOPAR DE GERMANOR. Al pati de les escoles velles. – 24:00h CORREFOCS, començarà a la Plaça de l’Església i finalitzarà a les escoles velles.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.