7 C
Alcoi
Dilluns, 18 gener 2021
Contracta Hosting d'Aielo de Malferit!

Alcoi celebra la ‘Trilogia Festera’ del 4 al 6 de maig


Detall de l'esdeveniment


Les Festes de Moros i Cristians en honor de Sant Jordi estan declarades d’Interés Turístic Internacional des de 1980, i considerades el bressol de totes les que se celebren al País Valencià.

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, en honor al patró Sant Jordi, són el resultat d’una evolució que, al llarg de més de tres segles, basa el seu origen en l’episodi històric de la batalla lliurada pels alcoians, el dia 23 d’abril de 1276, contra les tropes sarraïnes comandades pel visir Al-Azraq. L’exèrcit musulmà, segons la tradició, va quedar delmat gràcies a la intervenció miraculosa del cavaller Sant Jordi.

Enguany el cartell anunciador ha estat realitzat per Carlos Merchán.  Es tracta d’un dibuix amb molta força que representa un genet cristià cavalcant, realitzat en carbó i ressaltant el color vermell de la creu i el text anunciador de les festes.

L’alcoiana, establerta en Mèxic, Trinidad Sanchis Picó, serà l’encarregada de portar la batuta, una direcció que s’ha realitzat cinquanta-dues vegades de manera interrompuda amb anterioritat. Sanchís ha tingut una prolífica carrera internacional com a pianista i, abans d’ella, només tres dones han dirigit el himne alcoià: Pilar Mompó en 1981; Carmina Verdú en 1991; Marisa Blanes en 2007 i Consuelo Colomer en 2008. Sanchís ha sigut alumna del Rafael Casasempere, Pilar Mompó (la primera dona en dirigir l’himne de Festes), Jaime Mas Porcel i Hans Graf.

PROGRAMACIÓ 2019

Divendres, 3 de maig – DIA DELS MÚSICS
A les 19.30 hores, FESTA DEL PASDOBLE, desfilada de les corporacions musicals, finalitzant amb la interpretació de l’Himne de la Festa a la Plaça d’Espanya.
En finalitzar, castell de focs artificials. A continuació Nit de l’Olla i desfilada de filaes.

Dissabte, 4 de maig – DIA DE LES ENTRADES
A les 5 del matí, Santa Missa per a festers a la Parròquia de Santa Maria. A les 5.45 hores, toc d’alba, rés de l’Avemaria i DIANA.
A les 10.30 hores, ENTRADA DE CRISTIANS. A les 17 hores, ENTRADA DE MOROS. Les desfilades s’inicien al Partidor, i continuen pel carrer Sant Nicolau.

Diumenge, 5 de maig – DIA DE SANT JORDI
A les 8.30 hores, SEGONA DIANA.A les 11 hores, PROCESSÓ DE LA RELÍQUIA DE SANT JORDI, des del Temple del Patró a la Parròquia de Santa Maria. A continuació, cap a les 12 hores, SOLEMNE MISSA MAJOR. Al finalitzar, cap a les 14 hores, a la Plaça d’Espanya, GRAN MASCLETÀ
A les 18 hores, DIANA VESPERTINA DEL CAVALLET a càrrec de Realistes i Barbarescs, des de la Font Redona a la Plaça d’Espanya.
A les 19.30 hores, PROCESSÓ GENERAL, acompanyant a la Relíquia i a la imatge eqüestre de Sant Jordi. Finalitzat l’acte es donarà a besar la Relíquia del Sant.
A les 23.30 hores, RETRETA.

Dilluns, 6 de maig – DIA DE L’ALARDO O BATALLA
A les 8 hores, CONTRABAN.
A les 8.45 hores, GUERRILLES fins a les 9.45 hores.
A les 10 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA MORA seguida de la batalla d’arcabusseria. A les 16.30 hores, ESTAFETA I AMBAIXADA CRISTIANA i nova batalla.
Cap a les 20 hores, ACCIÓ DE GRÀCIES. Els Capitans i Alferes d’ambdós bàndols, amb les seues respectives filaes, el Sant Jordiet amb la seu filà, i l’Assemblea General de l’Associació, acompanyaran la imatge de Sant Jordi El Xicotet, des de la Parròquia de Santa Maria fins l’Església del Sant.
A les 21.30 hores, APARICIÓ del Sant Patró sobre els merlets del Castell. En finalitzar, castell de focs d’artifici.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable Jordi Juan Pérez.
  • Finalidad  Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios  EVIDALIA HOSTING.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquesta web utilitza galetes. Podeu llegir la política de galetes ací. Si continues navegant estas acceptant-la.    Veure
Privacidad