10.4 C
Alcoi
Divendres, 19 abril 2024

‘Al-Azraq el malson de Jaume I’ es presenta aquest divendres a AlcoiAl-Azraq Malson Jaume I

El visir de La Muntanya cavalca de nou de la mà de Daniel Olmo i Just Sellés.

Al-Azraq, el malson de Jaume I” , una novel·la gràfica amb il·lustracions de Daniel Olmo i textos de Just Sellés, es presenta aquest divendres a la Casa de Cultura d’Alcoi, a partir de les set i mitja de la vesprada.

La presentació de la novel·la gràfica “Al-Azraq, el malson de Jaume I” consistirà en una xarrada multimèdia molt dinàmica, didàctica i entretinguda, d’una hora de duració, dividida en dos blocs diferents. Per una banda, Just Sellés ens parlarà del visir Al-Azraq, protagonista de la novel·l, en una intervenció de contingut fonamentalment històric; per altra banda, Daniel Olmo ens contarà com ha sigut el procés d’il·lustració de l’obra, principalment sobre la recreació dels castells i els escenaris de La Muntanya o Diània.

Una projecció audiovisual sobre la batalla d’Alcoi en la qual trobà la mort el visir al-Azraq tancarà la presentació d’ “Al-Azraq, el malson de Jaume I“. En acabar, els autors signaran exemplars de la novel·la gràfica a tots aquells que en vulguen adquirir.

Al-Azraq Malson Jaume I
Una mostra de la novel·la il·lustrada Al-Azraq, el malson de Jauem I

¿Qui són els Autors?

Al-Azraq, el malson de Jaume I recrea els darrers anys d’al-Àndalus oriental, els escenaris de la Muntanya on musulmans i cristians dirimiren les seues diferències. Una adaptació gràfica de la novel·la històrica “Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de la Muntanya“, amb més de 400 pàgines, de la mà de  l’il·lustrador alcoià Daniel Olmo i l’escriptor beniarresí Just Sellés.

Daniel Olmo, il·lustrador d’Al-Azraq, el malson de Jaume I

Daniel Olmo (Alcoi, 1973) és dissenyador i il·lustrador, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sant Carles. Estudia anatomia artística a l’Accademia di Belle Arti di Venezia durant els cursos 1995-97 i 1997-98 amb el Programa ERASMUS i amb el Programa del Ministeri d’Assumptes Exteriors, respectivament.

Amb més de vint anys d’experiència, ha fet treballs de diferent caire dins del món plàstic i s’ha especialitzat en el sector del disseny i la il·lustració. La seua passió per la música l’ha portat a col·laborar des dels seus inicis professionals amb el grup de cançó VerdCel. Fruit d’aquesta relació han nascut tota una sèrie de treballs i publicacions on s’han combinat diferents disciplines com ara el còmic, la il·lustració i el vídeo: PaisViatge, Sàmara, Petjades, Els dies del saurí, Argilaga, De plantes talaies i cims, o la novel·la gràfica Bifocal.

Ha publicat diferents treballs d’il·lustració i còmic amb l’Editorial Bromera, Edicions 96 i Sembra Edicions. Des del 2016 realitza les portades i la maquetació de la revista SAÓ de manera periòdica.

Just Sellés, escriptor d’Al-Azraq, el malson de Jaume I

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura.

En l’any 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la i ja des d’aleshores treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a publicar la seua primera novel·la històrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya, que és l’obra que ha inspirat la il·lustració d’esta novel·la gràfica.

Recentment, ha publicat la novel·la històrica Amira. L’última flor de La Muntanya (2019), un altre projecte literari ambientat en els territoris diànics, una obra on la història i la llegenda caminen de la mà. És l’autor també dels foto-llibres Al-Azraq. El visir que somiava la Muntanya (2015), Diània.Terra nostra (2017) i Diània. Paisatges costaners (2021).

Presentacions Al-Azraq el malson de Jaume I

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

18 + 12 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.