8 de març a Alcoi amb Fonèvol i La Nova Muixeranga per reivindicar la integració de la dona en la festa

8 de març a Alcoi amb Fonèvol i La Nova Muixeranga per reivindicar la integració de la dona en la festa
VISITA DUES TASSES
Compra a Dues Tasses

8 de març a Alcoi amb Fonèvol i La Nova Muixeranga per reivindicar la integració de la dona en la festa

L’associació Fonèvol d’Alcoi organitzà el passat 8 de març una jornada cultural, amb la col·laboració de la Nova Muixeranga d’Algemesí i la interpretació del monòleg “Sheena, la princesa festera”,per reivindicar el paper actiu de la dona a les festes de Moros i Cristians de la ciutat. Aquesta data és clau per fomentar la igualtat entre sexes a tots els àmbits de la vida quotidiana, inclòs el cultural.

VISITA VI NATURAL
visita Vi Natural

Amb motiu del dia de la dona treballadora, Gemma Pellicer, Joan Nácher i Raül Sanxís, pertanyents a La Nova Muixeranga d’Algemesí, relataren els inicis de la nova institució, caracteritzada per ser completament tolerant amb la participació femenina: com tots, no foren gens fàcils. Mitjançant la xarrada, els integrants muixaranguers evidenciaren que, actualment, els arguments de tots aquells contraris a la inclusió de la dona a aquesta activitat estan completament fora de lloc. Gràcies a la seua tasca normalitzadora, hui dia, la Muixeranga esdevé una manifestació cultural tradicional d’unió, empàtica, inclusiva i familiar. La seua intervenció conclogué amb una reflexió: els Moros i Cristians d’Alcoi… no deurien prendre el mateix camí?

Sheena la princesa festera

La jornada continuà amb el monòleg de Pep Jordà, “Sheena, la princesa festera”, interpretat per Rosanna Espinós.

A la seua intervenció, “Sheena”, guerrera i festera, ens contà la situació d’exclusió que pateixen totes aquelles persones que volen formar part de la festa dels Moros i Cristians a Alcoi, pel simple fet de pertànyer al sexe femení; això sí, ho va fer d’una manera humorística, irònica i graciosa, encara que, malauradament, la realitat no siga cap acudit.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos
SUBSCRIU-TE A CARAMELLA

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

16 + 13 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.