La primera Jornada d’Enric Valor demana una Casa Museu per a l’escriptor de Castalla

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

El passat dissabte 28 de maig, el poble natal d’Enric Valor va acollir la primera “Jornada d’Enric Valor i Castalla”, que aprofità per presentar alguns treballs al voltant de la figura de l’escriptor castellut, així com per a promoure una Casa Museu a la seua llar familiar ubicada al carrer Major de Castalla.

Primerament es presentà el llibre ” L’obra periodística d’Enric Valor”, a càrrec del seu autor Josep Daniel Climent. Un recull de l’obra periodística d’Enric Valor, editat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, on podem trobar articles publicats a revistes i diaris com El Tio Cuc, El Camí, El Luchador, etcètera.

2 I Jornada Enric Valor i CastallaSeguidament, Francesc Gisbert, coordinador del projecte Viatjant i Llegint, explicà les Rutes Literàries de Valor. Una iniciativa que acull 3 rutes a peu per llocs relacionats amb l’autor  com són Penàguila, Castalla i Alacant, on participen escriptors i contacontes d’arreu de les comarques.

1 I Jornada Enric Valor i Castalla

Joan Borja, professor a la Universitat d’Alacant,  moderà una taula redona on participaren Francesc Pérez (Casa Joan Fuster), Vicent Pitarch (Casa Carles Salvador) i José Payà (Casa d’Azorín). Els tres exposaren les raons per crear una casa museu per a l’escriptor Enric Valor, i la millor forma de fer-ho atenint-se a la seua experiència treballant en llocs similars al que es pretén crear a Castalla.

Es demanà la creació d’una càtedra “Enric Valor” a la Universitat d’Alacant, així com fer de Castalla la seu de l’entrega del Premi Enric Valor de narrativa, entre moltes altres idees per a una futura Casa Museu d’Enric Valor.

L’acte, organitzat pel Centre Cultural Castellut i l’Ajuntament de Castalla, comptà amb la col·laboració de nombroses entitats, com la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i El Comtat i la Universitat d’Alacant.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada