Biar de gom a gom el dia de l’Entrada per rebre les tropes Mores i Cristianes

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

 

El passat dissabte 10 de maig, Biar escampava la sàlvia pel terra de la seua Església per iniciar, un any més, les seues Festes Majors.

A les cinc de la vesprada començava l’Entrada amb les hosts Cristianes encapçalades pels reis  Pascual Barceló “Brillante” i la seua dona, asseguts als seus respectius trons, i la cavalleria templària amb els seus néts, capitans 2014 de la comparsa “Els Blanquets“.

Capitans Blavets

Jordi, Jose Maria, Juan i Ricardo, capitans dels “Blavets“, obrien la desfilada d’aquesta comparsa cristiana,  engalanats amb vestits reials i amb la Unió Musical Valladina d’escorta.

Amb soldats amb vestits d’armadura, arcabussos i llancers, prenien els carrers els Estudiants. Jaime, Rafael i Filiberto foren els representants de la comparsa i no faltaren tampoc les desfilades amb coreografia a ritme  de pasdobles.

La dolçaina i el tabal prenien protagonisme per finalitzar aquesta primera part cristiana. Un bonic ballet amb llençols blancs, un pastor desfilant amb els seus ànecs,  o l’esquadra de maseros ferotges armats amb la corbella,  destacaren a l’entrada dels Maseros, amb Ramón, Laura, Alicia i Sandra com a capitans.

Ballarina de la dansa del ventre

La temperatura encara va augmentar més a Biar amb l’inici de l’entrada Mora, amb una ballarina sensual efectuant la dansa del ventre . Camells, cavalls i unes espectaculars esquadres “de negres” composaren la capitania dels Moros Vells, amb dues famílies representant la comparsa.

Les 12 dones que formaven abans la directiva dels Tariks assumiren la capitania d’enguany d’aquesta comparsa.  Amb motius àrabs, i ben acolorides, desfilaren al compàs de les notes de la marxa mora Aligeaba Spyors, interpretades per La Nova de Quatretonda.

També amb camells i enarborant la mitja lluna, Yolanda Cascales, José Francisco Cascales i María José Valdés, capitans dels Moros Nous, foren els encarregats de posar punt i final a l’Entrada de Moros i Cristians de Biar d’enguany.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada