22 C
Alcoi
Dimarts, 16 juliol 2024

Canals encén la Foguera per Sant AntoniCanals Sant Antoni Abat 2024

Les Festes de Sant Antoni de Canals arranquen el pròxim 16 de gener amb la cremà de la Foguera.

Canals prepara la llenya per a la tradicional cremà de la foguera. Un esdeveniment que es repeteix cada any del 16 al 18 de gener en honor a Sant Antoni. La festivitat de Sant Antoni Abat és una de les més populars arreu del País Valencià, juntament amb els Reis Mags d’Orient, les festes de folls i Carnestoltes.

Els canalers i canaleres ja començaren a construir la foguera el passat desembre amb “l’Entrada de les Soques“. Un acte on es traslladen els primers grans arbres que cremaran a la foguera. Aquesta continuarà nodrint-se de llenya a partir del dia 1 de gener amb pins, xops, oliveres, garrofers… i presidirà la plaça major per al gaudi de tots fins al dia assenyalat. Un veritable tòtem col·lectiu efímer que cremarà amb un espectacle sublim el 16 de gener.

PROGRAMACIÓ SANT ANTONI CANALS 2024

Dimarts 16 de gener – Dia de la Foguera

A les 9.30h: Benedicció dels Parells infantils i la cavalcada dels festers infantils que anuncia les Festes Patronals.

A les 11h: la Festera de Gràcia donarà la benvinguda a les festes a la Casa de la Vila. A continuació, hi tindrà lloc el lliurament al Fester de la Bandera de Sant Antoni, i el primer Vítol.

A les 12h: A l’església parroquial, Missa d’ofrena en honor al patró.

A les 16.30h: al Casino Gran, es presentaran els Festers per a l’any vinent. Seguidament, a les 17h, tindrà lloc una cavalcada de Carrosses.

Entrada la nit, a les 20:30h, a l’església parroquial, solemnes vespres.

A les 21h, CREMÀ DE LA GRAN FOGUERA EN HONOR A SANT ANTONI.  Després, al Pavelló Municipal, orquestra per amenitzar el sopar de gala de la nit de la Foguera (23h).

Dimecres 17 de gener – Sant Antoni

A les 11h: Missa Major, en honor a Sant Antoni Abat.

A les 14h: Mascletà en l’Avinguda Jaume I.

A les 19:30h : En l’església parroquial, missa prèvia a la processó.

A les 20h: els veïns faran una processó per l’itinerari de costum: una volta que comença i acaba a l’església de la localitat.

Dijous 18 de gener – Dia dels Parells

A les 10h: Eixida dels festers “Cuiros” i “Bandera”.

Després de la Benedicció dels animals a la Plaça Major, “La Festa dels Parells” passarà repartint joguets i tota mena d’objectes per tota la població, finalitzant amb les voltes a l’església parroquial.

A les 11.30h: Esmorzar popular al Pavelló Ricardo Tormo seguit, més tard, d’un “Dinar de Cassoles”. Cal assenyalar que qui aconseguisca els barrets de Cuiros i Bandera després de l’últim Vítol, podrà acudir junt amb la seua colla d’amics gratuïtament al dinar.

Finalment, a les 21h, tindrà lloc un Castell de Focs Artificials.

Autor

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.