Un vídeo de la Plataforma per la Llei de Dependència denuncia la nefasta gestió del Partit Popular envers els dependents

0
351
Un moment de la presentació de la cançó "Notas de Esperanza" de Romu Agulló, dedicada a la Plataforma.
Compra Ulleres de Sol de Madera Serrella
Un moment de la presentació de la cançó "Notas de Esperanza" de Romu Agulló, dedicada a la Plataforma.
Un moment de la presentació de la cançó “Notas de Esperanza” de Romu Agulló, dedicada a la Plataforma.

 La Plataforma en defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià-Comtat ha recollit en un vídeo la gestió de la Llei de Dependència que ha fet el Govern valencià del PP, i les conseqüències que això ha tingut per a les persones dependents i les seues famílies.

Des de l’aprovació de la Llei, a finals de 2006, ací s’ha incomplit de manera sistemàtica: no s’ha desenvolupat el catàleg de serveis previst a la legislació (el que haguera permès a les famílies triar entre assistència residencial, centres de dia o de nit, ajuda domiciliària…), ha hagut retards escandalosos en la resolució de casos i denegacions reiterades de la retroactivitat de la llei que han obligat les famílies afectades a recórrer a la justícia, entre altres.

A més, des de l’any 2013 s’ha eliminat la cotització a la Seguretat Social als cuidadors familiars de les persones dependents, s’han reduït les prestacions a un bon nombre de persones (molts grans dependents s’han quedat amb una prestació de 20 euros mensuals) i s’ha introduït el copagament de serveis com ara els centres ocupacionals.

El vídeo recull diversos casos reals de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, que destaquen especialment la manca de recursos i de centres especialitzats en aquesta zona. La realització del vídeo ha estat a càrrec de la periodista Anna Boluda i inclou música del compositor Romu Agulló.