La gira literària d’Al-Azraq “El blau” comença a la torre medieval d’Almudaina

1 comments

almudainaJust I.Sellés va presentar Al-Azraq “El Blau”, la seua segona novel·la, el passat dimarts al poble d’Almudaina, sota torre medieval de la localitat. La visita a aquest petit municipi dóna el tret de sortida a una llarga gira literària que es durà a terme durant els mesos d’estiu, per donar a conéixer l’insigne Visir arreu de La Muntanya.

Sellés, mitjançant aquests actes, pretén fer rellevant el visir Al-Azraq, una personalitat quasi desconeguda a la seua pròpia terra i lloc d’origen. El beniarresí va esclarir dubtes, desmentí mites i, així, fent memòria, li atorgà el lloc en la història que mereix.

Just, per tal de conéixer a fons aquest emblemàtic personatge, es va veure immers durant 5 anys a un procés d’integració total al món d’Al-Azraq, a la seua terra i paratges, que també són els nostres.  Per identificar-se completament amb ell, l’autor va viure durant algunes setmanes als diferents castells on ho va fer el visir de La Muntanya, per posar-se en la seua pell. Com a testimoni de la seua aventura, i de la bellesa dels nostres territoris, ens va mostrar un audiovisual amb imatges realment espectaculars, relat de vivències inoblidables.

IMG_3686

Sellés proposà al públic un nou exercici d’empatia, basat a l’intercanvi de papers: els assistents, per uns instants, també es posarien a la pell d’Al-Azraq. La història, tal com la coneixem, feia un gir abismal: Jaume I “El Conqueridor”, ara ocupava el paper del “Tirà”, del gos que expulsa els habitants de les seues llars.

La vetllada finalitzà amb un sopar popular de “baix braç” a l’acollidora , a la fresca, tal com demanen les caloroses nits d’estiu; també amb la música del cantant valencià Vicent Savall, que ens oferí la interpretació de tres temes, alguns del disc “Al-Azraq”, per tal d’amenitzar la primera jornada literària on el Visir esdevé protagonista.

Almudaina, a la comarca del Comtat, és una menuda població on hi han censats uns 120 habitants, però on habiten al voltant d’una cinquantena. L’assistència a la presentació del llibre va resultar tot un èxit, tenint en compte aquestes proporcions. S’emplenaren tots els seients i, fins i tot, hi hagué dels qui decidiren seguir l’acte dempeus.

IMG_3399

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

One Response

  1. La Montaña Azul

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.