La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat lliura els premis literaris Sambori

0
598
La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat lliura els Premis literaris Sambori
Compra Ulleres de Sol de Madera Serrella

El passat divendres la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià-Comtat lliurà els tradicionals premis literaris Sambori. L’acte, que comptà amb la presència del conseller d’Economia, Rafael Climent, reuní al voltant de 500 persones al Centre Cultural de Muro.

Aquesta edició ha comptat amb la participació de 5.061 escriptors provinents de 40 escoles de l’Alcoià i el Comtat, on s’inclouen els alumnes d’Educació Infantil fins als de les Escoles d’Adults. Tot just, els professors, escriptors i periodistes que formen el jurat seleccionaren els 29 relats premiats en la fase comarcal, i que passaran a la fase de país, organitzada per la Fundació Sambori. Com a novetat, durant aquesta darrera convocatòria, el primer cicle de Primària també podia presentar treballs col·lectius.

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat lliura els Premis literaris Sambori

Per altra banda, els xiquets del  Grup de danses Baladre de Muro ballaren algunes de les melodies tradicionals valencianes. Tanmateix, els alumnes de dolçaina i tabal de les colles La Xafigà, Mal Passet i Raval-Jussà tancaren l’acte amb la interpretació d’un apoteòsic Cant dels Maulets.

Potser, una de les històries més emotives que hi ha darrere dels guardons siga la Història d’un jove feliç. Montse Agulló Ferrándiz (categoria d’adults) centrà el seu relat en la vida del seu nebot Pau Agulló. Pau és un jove gran dependent que, per Nadal, va rebre una bicicleta adaptada. El regal, que va estar proporcionat de forma altruista pels “Reis Mags” provinents d’una fàbrica de plàstics d’Ibi, és sens dubte tota una lliçó d’humanitat. Com bé va enunciar el pare de Pau, Hipòlit Agulló, en una carta dirigida als mitjans de comunicació, aquests empresaris “han regalat a Pau molt més que una bicicleta, li han relagat un somni”.

La Coordinadora pel Valencià de l'Alcoià-Comtat lliura els Premis literaris Sambori

Els actes previs a la XXIX Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alcoià-Comtat continuen demà dimarts 12 d’abril, amb el VIII FESTITRÓ, la trobada musical d’escoles que s’iniciarà al CEIP El Bracal. Els alumnes dels centres educatius de les comarques interpretaran cançons en valencià pels carrers i les places de la vila de Muro a partir de les 10.30h.

Fes click a les imatges per fer-les més grans!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos