La conferència de la psicòloga infantil i juvenil Rosa Jové omple la Casa de Cultura de Castalla

Rosa Jové
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

 

Rosa JovéL’autora de “Dormir sense llàgrimes“,  “La crianza feliz” i  “Ni rabietas ni conflictos” i experta en psicologia infantil i juvenil va fer un ple absolut el passat dissabte a al saló d’actes de la Casa de Cultura de Castalla amb la seua conferència “Cómo favorecer el pleno desarrollo cerebral de nuestros hijos”,  organitzada pel Grup de Suport a la Lactància i Criança Criant” de Castalla.

Casa de Cultura Ple de gom a gomRosa Jové és una professional propera, que parla d’estudis cientifics amb un vocabulari sencill. Una persona amb molt sentit de l’humor. Ens fa replantejar-nos als pares temes com abraçar als nostres fills, escoltar-los, ensenyar-los a negociar… coses aparentment senzilles, però que, moltes voltes oblidem degut a les exigències de la societat. No ens dona sol·lucions màgiques però sí que ens explica per qué ocòrren algunes coses i aixó ja ens fa canviar la perspectiva dels conflictes, amb la possibilitat de solucions beneficioses. Una gran defensora de l’estat emocional dels més petits, de la seua integritat i la seua felicitat.

Rosa Jové amb el públic expectantPer a aquesta autora, les xiquetes i els xiquets són persones amb tots els drets,  que mereixen tot el nostre amor i respecte i assegura que és necessari atendre les seves necessitats biològiques i emocionals i establir vincles afectius segurs amb ells per aconseguir que siguin nens i adults feliços.

Les propostes de la Rosa Jové estan allunyades d’altres manuals per a pares que aconsellen deixar-los plorar perquè s’adorguen o entrenar-los perquè complesquen els objectius dels adults, i que defenen mètodes conductistes de criança que no es basen amb evidències científiques sobre el desenvolupament de les necessitats psico-biològiques de les xiquetes i els xiquets.

Rosa Jové“L’amor i l’estima poden fer-nos inclús més intel·ligents, en canvi, no sempre la intel·ligència ens fa més feliços. Així que comencem a ser més feliços, així probablement acabarem sent més intel·ligents.”

Rosa Jové

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada