La Vall de Gallinera, de gom a gom per l’Alineació Solar de la Foradà

no comments
Evidalia Hosting

Centenars de visitants ompliren els pobles de Benitaia i Benissivà amb motiu del Mercat de la Foradà i l’Alineació Solar.

La jornada de diumenge començà amb una excursió multitudinària a la mateixa penya Foradà. Els visitants gaudiren d’aquesta emblemàtica serralada, la fragància de les seues herbes i d’un bon esmorzar al mateix forat que a la vesprada seria el protagonista indiscutible d’aquesta història.

Mentrestant, el mercat de la Foradà obria les seues portes amb paradetes i activitats per a tots els gustos. Mercè Climent delectà als més menuts amb algunes històries ben divertides; Benisterra oferí, durant tot el matí, uns deliciosos calçots portats directament des de la Vall de Perputxent; i com és habitual, productes artesans i ecològics com la cervesa artesana Sphiga, olis ecològics de la Vall de Gallinera i de zones properes o vi de la Vall de Laguar, entre molts altres productes.

A migdia començà la presentació de la nova edició del llibre “El convent franciscà de Benitaia a la Vall de Gallinera i la seua alineació solar“, a càrrec del seu autor, José Llull. Una conferència molt interessant on poguérem descobrir moltes curiositats al voltant de la Vall i d’aquest curiós esdeveniment astronòmic, i que ben prompte us oferirem en Diània Televisió.

Finalment, i després d’un bon dinar als principals bars i restaurants de Benissivà i Benitaia,  desenes de persones s’aplegaren a l’antic convent franciscà per observar l’alineació solar de la Foradà, un dels esdeveniments més curiosos del País Valencià. Després d’aquesta brillant jornada, de ben segur els assistents tornaran a la Vall de Gallinera els propers mesos per participar en més activitats.

Evidalia Hosting

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.