Diània celebra el Carnestoltes 2019 a partir d’aquest cap de setmana

Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

Pego, Xàbia, Muro o Alcoi són algunes de les localitats més populars per celebrar el Carnestoltes al territori diànic.

Carnestoltes és una paraula que prové del llatí i que vol dir, si fa no fa,  que no podem menjar carn durant els quaranta dies que dura la Quaresma. La festa, com tantes altres del nostre calendari, deriva directament de les saturnals romanes. Aquestes festes paganes, que probablement ja derivaven d’altres més antigues,  sovint celebraven fets astronòmics com l’arribada d’un nou any o com en aquest cas, la vinguda de la primavera i el renaixement de la mare natura.

On fan el millor Carnestoltes de Diània?

  • Muro (95%, 152 Votes)
  • Pego (2%, 3 Votes)
  • Alcoi (2%, 3 Votes)
  • Xàbia (1%, 1 Votes)
  • Bèlgida (1%, 1 Votes)
  • Altres ( posar als comentaris) (0%, 0 Votes)

Total Voters: 160

Loading ... Loading ...

Bernat Capó ens conta al seu ‘Costumari Valencià‘ com aquesta festa durava tres dies, amb “divertiments públics i disfresses“, i què als nostres pobles, la gent jove es disfressava i “feien l’ase tot el que sabien i més per les cases” . El darrer dimarts (anterior al ‘Dimecres de Cendra’, primer dia de Quaresma) és el ‘Dia de l’Enfarinada‘: un costum que consisteix en “agafar un grapat de farina i refregar-la per la cara de la xicota benvolguda o a qualsevulla altra que es pose per davant”.

Carnestoltes 2019

Aquest cap de setmana Pego (23h), Muro (a partir de les 19h)  i Xàbia(23h) celebren aquesta festivitat amb desfilades per a grans i menuts. A Pego a més a més hi haurà concert de Dani Miquel després de la desfilada infantil (a partir de les 12h).

A Bèlgida, la localitat de Carnestoltes per excel·lència a la Vall d’Albaida, celebra des de divendres aquesta festivitat amb danses, enfarinada i desfilada de disfresses.

Per altra banda, el pròxim 9 de març el Carnestoltes d’Alcoi començarà a les 19,30h des del Partidor, Pego farà una nova desfilada amb el “Soterrament de la Sardina” a les 23h i a Bèlgida celebraran un gran “tardeo” amb l’orquestra Freedom a partir de les 4 de la vesprada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada