Els músics de Diània participen del disc recopilatori de nadales en valencià ‘Ara ve nadal’

0
145
Els músics de Diània participen del disc recopilatori de nadales en valencià 'Ara ve nadal'
Portada del CD "Ara ve nadal"
20 ANYS CARAMELLA Caramella celebra 20 anys

Ara ve nadal recopila algunes de les nadales tradicionals valencianes més populars de tots els temps. Les tonades, però, sonen en versió pop-rock, de la mà dels grups del moment al panorama musical valencià.

El disc naix amb l’objectiu de recuperar i fer arribar a tots els racons del nostre país un repertori de cançons populars ben valuós. Dins de la selecció de temes, realitzada pel professor Josep Vicent Frechina i els mateixos grups, podem trobar algunes ben representatives i intergeneracionals, com ara “Pastorets i pastoretes”, “A Betlem me’n vull anar” o “La nit de nadal”. El disseny del CD, per la seua banda, ha estat a càrrec de Daniel Olmo, d’Estudi Grafena.

Ara ve nadal compta, a més, amb una alta participació de grups de música emmarcats al territori Diànic. Així, Arthur Caravan, provinents d’Alcoi, canten “Pastorets i pastoretes”; Lilit i Dionís, des de Pego, interpreten la “Nadala del poble de Callosa d’En Sarrià”; el cantautor contestà Andreu Valor fa sonar “Parrampin”, El Diluvi, des de Castalla, canten “Tampa Tapam”; el cantautor socarrat Feliu Ventura, que interpreta “Ai, Pep!”, i el grup ontinyentí Gent del desert, que canten “Ou, ou, quina meravella”. A més a més, també hi participen grups i cantants de comarques com l’Horta o la Ribera, com ara Sva-Ters, Mox, Tardor o Pau Alabajos.

Ara ve nadal, impulsat per la Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, es va presentar el passat 24 de novembre al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), i ja es troba disponible en plataformes digitals i en format físic en la botiga en línia de Mésdemil, productors del disc.