El ‘Projecte Diània’ planteja la revalorització de l’entorn i la producció d’oli d’oliva autòcton

0
536
El 'Projecte Diània' planteja la revalorització de l'entorn i la producció d'oli d'oliva autòcton
20 ANYS CARAMELLA Caramella celebra 20 anys

S’enceta el “Projecte Diània”, un projecte que naix a Beniarrés i planteja la revalorització dels pobles de la comarca del Comtat davant de l’abandó massiu de la seua població. Mitjançant aquesta iniciativa es produirà una varietat autòctona d’oli d’oliva verge amb moltíssima qualitat i personalitat.

El Projecte Diània naix amb l’objectiu de revertir l’abandó massiu de la població dels municipis del Comtat, dotant d’activitat i vitalitat el paisatge i les zones rurals pròpies, ben vàlides per “llaurar-se un futur digne”. Així, es posa en marxa la producció de l’oli “Diània”, una varietat local d’oli d’oliva verge extra elaborat a través de l’agricultura ecològica.

Tot i que la producció d’oli esdevé l’eix central del projecte, aquest pretén abastar molts més àmbits com, per exemple, la recuperació i utilització dels terrenys abandonats de la zona, la seua reforestació amb arbres i arbustos autòctons per afavorir la biodiversitat, o la reconstrucció dels marges de pedra seca caiguts a causa del desús. Així doncs, el Projecte Diània barreja ecologisme, cultura, productes de qualitat, biodiversitat i regeneració de la natura per tal d’aconseguir una muntanya viva i ben acurada.

El 'Projecte Diània' planteja la revalorització de l'entorn i la producció d'oli d'oliva ecològic autòcton

Els germans Mario i Gabri inicien un projecte de crowdfunding amb la plataforma Verkami per tal d’aconseguir el finançament necessari i embotellar l’oli amb les mesures sanitàries adequades.

L’objectiu econòmic del micromecenatge està fixat als 6.000 €, a aconseguir en un termini de 40 dies. Les recompenses per als mecenes són ben diverses, i van des dels 5 € fins als 150 €.  Podem trobar llaunes d’oli, dinars i, fins i tot, visites guiades per la comarca.

Podeu participar en el Projecte Diània fent click al següent enllaç!!!