Hilari Alonso presenta el seu primer disc “A prop” en Muro

  0
  105
  Hilari Alonso A prop Presentació Disc 2019
  20 ANYS CARAMELLA Caramella celebra 20 anys

  Detall de l'esdeveniment


  Hilari Alonso, un veterà de la cançó tradicional, publicarà “A prop” el pròxim 27 d’abril. Un disc festiu que barreja cançons tradicionals amb temes contemporanis i poesia.

  Nascut l’any 1971 a Sagunt, però vivint des de fa 25 anys a Muro d’Alcoi, el cantador i ballador Hilari Alonso té una llarga trajectòria en el món dels grups de danses, especialment en el Grup de danses Baladre, i és habitual la seua presència en nits d’albaes, rondes i saraus. Col·laborador d’artistes com el músic basc Kepa Junkera o el xativí Pep Gimeno “Botifarra”, el seu primer disc en solitari ve a sumar-se a la nova fornada de produccions que estan ampliant i renovant el món del folk valencià.

  “A prop” és un disc festiu, marxós, rumbero, que combina peces tradicionals com la Jota de Muro, la Jota de Sella, i la Jota de quintos de Vila-real (això sí, amb noves lletres creades per Joan Moixino i Josep Cortés “Al-Aragonés”), amb altres temes contemporanis com ara El silenci d’estimar (amb lletra d’Eliseo Parra), i amb la musicació de poemes, com per exemple Dóna’m la mà (del català Joan Salvat-Papasseit) i Cançó de l’home parat (del burjassoter Vicent Andrés Estellés). També inclou dos temes tradicionals inèdits (el Fandango del Tio Mario i Bressol per a una nineta) i més temes populars (Cant de batre de Penella, Vetlatori de Tavernes i L’hereu Riera) amb arranjaments sorprenents.

  El disc ha comptat amb les col·laboracions vocals de Pep Gimeno “Botifarra”, Manuel González, Rebeca Martí i Andreu Valor, i ha estat arranjat i produït per Pere Ródenas. Un gran expert en música tradicional, Josep Vicent Frechina, s’encarrega del text de presentació.

  Editat pel segell Temps Record, de Terrassa, “A prop” es presentarà en societat amb un concert en el Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi, el dia 27 d’abril, a les 20 h.