Els Moros i Cristians d’Alcoi se celebren del 25 al 27 d’abril

Els Moros i Cristians d'Alcoi se celebren del 25 al 27 d'abril
Visita la web de Caramella, revista de música i cultura popular

Detall de l'esdeveniment


Els Moros i Cristians d'Alcoi se celebren del 25 al 27 d'abril

Els dies grans de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, les més característiques i amb més renom al País Valencià, comencen amb l’Entrada el dissabte 25 d’abril.

El divendres 24 tindrà lloc el Dia dels Músics: a partir de les 19.30h, les Corporacions Musicals desfilaran fins la Plaça d’Espanya, on s’interpretarà l’himne de la festa. A continuació, comença La Nit de l’Olla, amb una desfilada on participen totes les filaes. Així, s’escalfen motors per donar la benvinguda als actes i desfilades oficials d’unes festes que van estar declarades com a Interés Turístic Internacional a l’any 1980.

Dissabte 25 tindrà lloc l’Entrada, l’acte més vistós i multitudinari al voltant de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi. A les 5 del matí, se celebrarà la Santa Missa per a festers en la parròquia Santa Maria. Tot seguit, tindrà lloc la Diana. A partir de les 10.30h començarà l’Entrada del bàndol cristià, amb la participació de les filaes Andaluces, Asturianos, Cides, Labradores, Guzmanes, Vascos, Mozárabes, Almogávares, Navarros, Tomasinas, Muntanyesos, Cruzados, Alcodianos i Aragonesos.

A partir de les 17h, s’encetarà l’entrada mora, amb les filaes Llana, Judíos, Domingo Miques, Chano, Verdes, Magenta, Cordón, Ligeros, Mudéjares, Abencerrajes, Marrakesch, Realistes, Berberiscos i Benimerins.

Els actes continuaran durant la resta del cap de setmana, fins el dilluns 27 d’abril, amb més Dianes, processons, contraban, guerrilles i ambaixades espectaculars, carregades de sentiment fester per a totes les alcoianes i alcoians. Podeu consultar el programa d’actes complet prement al següent enllaç.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada