Els espantacriatures valencians reuneixen més de tres-centes persones al Teatre Principal d’Alcoi

0
353

El Butoni, junt amb alguns dels seus amics més emblemàtics de l’imaginari popular, visitaren el Teatre Principal d’Alcoi el passat divendres. Més de tres-centes persones, d’entre pares i fills, acudiren a la cita per tal de conéixer els espantacriatures valencians.

El Teatre Principal d’Alcoi s’omplí de menuts i grans durant la presentació de l’últim llibre de Francesc Gisbert, Els amics del Butoni. L’obra versa al voltant de la caracterització dels espantacriatures pertanyents a l’imaginari popular valencià, com serien la Quarantamaula, l’Home del sac i tot un seguit de dimonis, donyets i bruixes. Es tracta d’un conte il·lustrat a tot color que continua les aventures dels monstres de La Maria no té por.

amics-del-butoni-teatre-principal-alcoi-5Per a l’ocasió, el grup d’animació Disparatario oferí un breu espectacle teatral amb titelles incloses, on les xiquetes i xiquets participaren activament. Tot seguit, Dani Miquel, el cantacançons amb més renom del País Valencià, interpretà algunes cançons del seu repertori infantil, de nou, amb la col·laboració dels infants presents.

A hores d’ara, la temàtica de les criatures fantàstiques dels contes tradicionals valencians està recuperant espenta. D’una banda, el Museu Valencià d’Etnologia ha dedicat aquest mes a l’exposició “Espanta la por”, basada en els monstres i llegendes que apareixen als llibres de Gisbert. D’una altra banda, la Falla Na Jordana de València, una de les més emblemàtiques al cap i casal, ha fet públic el disseny de la falla infantil del 2017, basada també en el conte La Maria no té por, de Gisbert.