El Solstici d’Estiu arriba amb una nit de bruixes i misteri al Barranc de l’Encantada

1
1396
Toll Encantada Ruta Nocturna Solstici Estiu Barranc de l'Encantà El Castellot Casa Rural

El Barranc de l’Encantada fou l’escenari ideal per viure la nit del Solstici d’Estiu, la més curta i màgica de l’any. Amb els propietaris de la Casa Rural “El Castellot” com a guies, ens aproparem a l’emblemàtic Gorg del Salt, un paratge envoltat per misteris, històries i llegendes.

IMG_5369La ruta nocturna reunia en Alpatró, a La Vall de Gallinera, assistents vinguts des de diferents punts del País Valencià, com València, Paiporta, Pego, Alcoi, l’Alqueria d’Asnar o Castalla. Durant el trajecte, coneguérem els usos medicinals i màgics de les plantes més característiques del territori. Tot just, també recollirem xicotetes mostres d’algunes d’elles, per tal de confeccionar un amulet protector en acabar la vetllada.

Sota la llum dels milers d’estels que ambientaren la nit (i també de les llanternes i el cresol de quatre pics), Sílvia i Joanjo relataven històries al voltant de les bruixes i els seus misteriosos rituals, on cal destacar, tot i que no ens delectà amb la seua presència, la Llegenda de l’Encantada de Planes.

Per acabar la nit, entre dolços i licors casolans, cadascun dels assistents confeccionà el seu propi amulet protector, a banda d’una mostra d’Oli Pericó, indicat per tractar marques en la pell causades per ferides, cremades i altres afeccions.