Carrosses i disfresses omplen de festa el Carnestoltes de Muro

1
611
Carrosses i disfresses omplen de festa el Carnestoltes de Muro

El passat dissabte la localitat de Muro acollí, un any més, la tradicional Festa de Carnestoltes, una celebració especialment arrelada a aquest municipi que esdevé punt de trobada de multitud de gent d’arreu de les comarques properes.

Els que estiuegen a Gandia passaren pels Carnestoltes de Muro
Els que estiuegen a Gandia passaren pels Carnestoltes de Muro

Els participants convertiren Muro en un divertit parc d’atraccions, en mitjà de transport per anar a la platja de Gandia durant el dia més “càlid” de febrer, en l’escenari ideal per ballar salsa, flamenc o cabaret, inclús en la cuina improvisada del concurs televisiu Máster Chef. A més, els patges de la Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi també feren parada al Comtat abans d’emprendre camí per retornar a Orient.

Cal destacar que el 2015, la celebració del Carnestoltes ha coincidit en data amb Sant Valentí, el dia dels enamorats, motiu pel qual molts aprofitaren aquesta temàtica per a les seues disfresses.

Pablo Iglesias no podia faltar al Carnestoltes de Muro
Pablo Iglesias no podia faltar al Carnestoltes de Muro

La festivitat de Carnestoltes popularment barreja la diversió burlesca i descontrolada amb un fort component crític respecte a la realitat social. Mitjançant disfresses originals, els ciutadans imiten i fan sàtira amb personatges coneguts o situacions d’actualitat. Enguany, per exemple, “Pablo Iglesias” ha visitat Muro per tal de difondre el seu programa electoral en relació a les festes tradicionals al territori Diànic.

El Joker als Carnestoltes de Muro 2015
El Joker als Carnestoltes de Muro 2015

Grups d’amics, associacions o agrupacions de dansa captaren l’atenció del públic amb coreografies a peu de carrer, espectaculars carrosses i tratges de confecció molt elaborats. En finalitzar la desfilada a la Plaça del Matzem, va tindre lloc el X Concurs de Carnestoltes, amb més de 700€ en premis. Seguidament, la festa continuà amb música i ball a una gran carpa.

La participació d’aquesta edició ha estat molt elevada, ja que el Carnestoltes de Muro és una festa oberta i accessible a tothom: veïnes i veïns d’Alcoi, L’Orxa, Albaida o l’Alcúdia, d’entre molts altres municipis, decidiren celebrar ací una de les festes més alegres i divertides de l’any.

Carnestoltes Muro 2015

En breus us oferirem també el reportatge amb entrevistes als participants!

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos