Com sona l’ESO, guardonat amb el Premi Valor a la Promoció del Valencià

0
93
Com sona l'ESO, guardonat amb el Premi Valor a la Promoció del Valencià

Detall de l'esdeveniment


La Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat ha concedit el Premi Valor a la Promoció del Valencià a tot l’equip de persones que formen el projecte musical Com Sona l’ESO. Especialment, a Josep Alcover, professor de l’IES Pare Arques de Cocentaina, per la seua aportació a l’educació i a la normalització cultural.

L’acte de lliurament serà el pròxim dijous 13 de juliol a partir de les 20h, a la placeta Jaume El Conqueridor de Cocentaina. Per a l’ocasió, hi actuaran alguns alumnes de l’IES Pare Arques de Cocentaina. En acabant, hi haurà un sopar de germanor al Centre Social Real Blanc, per 10€ (2 tapes + entrepà + 2 begudes). Per apuntar-se, cal contactar amb la coordinadora a través del correu info@trobadesalcoiacomtat.cat.

“Com sona l’ESO” és una trobada anual d’alumnes i professors de música d’instituts de secundària públics, que conviuen per dur a terme un gran repte musical. L’activitat final és un concert conjunt amb peces que s’han treballat prèviament a les aules de música. Per descomptat, moltes de les cançons que s’interpreten empren el valencià com a llengua d’expressió.

Dalt de l’escenari es reuneixen milers d’alumnes entre els 12 i 17 anys, més els professors, que també hi participen. Segons indiquen, la “regla d’or” d’aquesta trobada és la següent: tot l’alumnat, independentment de la seua formació musical participa del concert. Així doncs, Com sona l’ESO es converteix en un projecte educatiu sustentat per valors tan importants per a l’etapa adolescent com són la germanor, l’amistat, la didàctica inclusiva i la convivència en harmonia.