Millena celebra la Festa del Xop aquest cap de setmana

0
56

Detall de l'esdeveniment


Millena celebra les seues Festes Majors aquest cap de setmana amb la “Plantà del Xop”. A més a més, hi haurà activitats culturals prèvies com la Ruta de Contacontes o jazz amb Xitxarra Blues Serpis.

Els actes de les Festes del Xop començaran el pròxim divendres amb la tallà del xop a càrrec de les veïnes i veïns del poble de Billeneta, a partir de les 18 hores. Els actes continuaran dissabte amb la Pujà del Xop, un acte festiu on es trasllada l’arbre fins a la plaça de Sant Josep, i culminaran amb la Plantà del Xop diumenge a les 14h.

Aquest ritual,  primitiu i arcaic, s’ha mantingut viu fins als nostres dies maquillat de tradició religiosa i transformat pel pas del temps. La plantà del xop és una tradició que simbolitza la unitat social i  l’agraïment als fruïts que ens dóna la terra, i que fa clara al·lusió a la virilitat i la fertilitat de l’home i la natura. Al lloc web del Socarraet teniu una descripció ben completa!

Prèviament a les Festes del Xop hi haurà un seguit d’activitats culturals: teatre infantil, jazz amb la Xitxarra Blues Band o la III Ruta de Contacontes.

PROGRAMA COMPLET