Cocentaina celebra les festes de Moros i Cristians del 10 al 13 d’agost

0
41

Detall de l'esdeveniment


Ramón García i Soler serà l’encarregat de dirigir l’Himne de Festes, que donarà el tret de sortida a 4 dies de festa i germanor.

La vila de Cocentaina està de festa a partir d’aquest divendres.  Les festes de Moros i Cristians, en honor a Sant Hipòlit,  s’iniciaran amb la tradicional interpretació de l’himne “Visca la Festa” , enguany a càrrec del compositor i director Ramon Garcia i Soler. Posteriorment, les filaes celebraran la Nit de l’Olla.

Les tropes mores i cristianes prendran els carrers de la  vila comtal el pròxim dissabte a partir de les 19h amb l’Entrà. Enguany, la capitania cristiana recau en la filà Cavallers de Llúria i la mora en els Kabilenyos, mentre que els abanderats seran els Maseros i la filà Muladís.

Diumenge 12 serà el torn de retre honors al patró Sant Hipòlit, amb una ofrena de flors i la processó que començarà des de l’església de Santa Maria.

Dilluns 13 d’agost, dia de l’Alardo, el bàndol moro i cristià lluitaran per la vila de Cocentaina, i finalment guanyarà el bàndol cristià, donant per finalitzades les festes.